Usein kysyttyä

Tuleeko mullan mukana rikkaruohojen siemeniä tai muita epäpuhtauksia?

Kun varastoimme multaa, siihen päätyy helposti pieniä määriä tuulilevitteisten yksivuotisten rikkakasvien siemeniä. Voisimme torjua rikkakasvit myrkyttämällä, mutta se on vastoin kestävän kehityksen ja jätteiden kierrätyksen periaatteita.

Saat yksivuotiset rikkakasvit katoamaan leikkaamalla niiden versot säännöllisesti. Multatuotteemme eivät sisällä kiviä, lasin- tai muovinkappaleita eikä hankalia juuririkkakasveja, kuten juolavehnää.

Mihin voin käyttää multaa?

Molemmat multalaatumme täyttävät kaikki laatuvaatimukset sekä viherrakennus- että kasvimaakäyttöön. Tarkkailemme mullan laatua jatkuvasti ns. omavalvontana. Multatuotteiden laatua valvoo lisäksi Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.

Tarvitseeko multaa lisälannoittaa tai kalkita?

Älä lisälannoita tai kalkitse kompostimultaa, sillä se sisältää kaikki kasvien tarvitsemat ravintoaineet. Nurmikko pärjää kompostimullan sisältämillä ravinteilla useita vuosia. Sen jälkeen lannoita nurmikko normaaliin tapaan.

Nurmikkoni on sammaloitunut, mitä teen?

Nurmikon sammaloituminen johtuu harvoin maan happamuuden lisääntymisestä. Useimmiten nurmikko sammaloituu valon puutteesta. Maa voi myös tiivistyä liiaksi, jolloin nurmikkokasvien juuret eivät saa riittävästi ilmaa. Voit parantaa nurmikon ilmastointia tekemällä talikolla tai muulla vastaavalla reikiä maahan. Voit laittaa reikiin tämän jälkeen hiekkaa.
Jos nurmikko on pahoin sammaloitunut, riko nurmen pinta puutarhajyrsimen avulla ja poista kaikki sammalet. Tämän jälkeen lisää uutta kasvualustaa, tasaa pohja niin, ettei siihen jää notkokohtia ja kylvä uudet nurmikon siemenet.

Voinko hakea multaa itse?

Voit noutaa multaa joko henkilöauton peräkärryllä tai omalla kuorma-autolla. Noutopisteiden sijainnit ja aukiolot löydät täältä.

Miten teen multatilauksen?

Jos haluat mullan perille toimitettuna, soita suoraan numeroihin 050 337 9442 ja 050 336 5703 tai 09 15 611 vaihde / mullan myynti. Voit tehdä tilauksen myös nettilomakkeellamme.