Näin valmistamme Metsäpirtin multaa

Aloitimme Metsäpirtin multatuotteiden valmistuksen vuonna 1994 Metsäpirtin alueella. Alue sijaitsee Sipoon ja Porvoon rajan tuntumassa. 

Kompostointikenttä on kooltaan noin 18,5 hehtaaria. Se on kauttaaltaan päällystetty vesitiiviillä kumibitumivaluasfaltilla. Keräämme kaikki kentälle satavat vedet aluksi isoon altaaseen ja pumppaamme ne sen jälkeen käsiteltäviksi Helsinkiin omalle Viikinmäen jätevedenpuhdistamollemme. Näin varmistamme, että alueen pohja- ja pintavesien säilyvät luonnontilaisina.
 
Kompostointikenttä on avoinna 17.10.2016 alkaen arkisin kello 7.00–15.00. Keväällä ja alkukesästä aukioloaikaa aukioloaika on pidempi. Tarkemmat tiedot aukioloajoista löydät Ajankohtaista-sivultamme.

Kompostointiprosessi

Tuotamme kompostimultaa kompostoimalla avoaumakompostointina. Ilmastamme aumat sekoittamalla aumoja mekaanisesti.
 
Valmistamme Metsäpirtin Nurmikkomullan sekoittamalla keskenään jätevedenpuhdistamon biolietettä ja turvetta. Kompostoimme seosta mekaanisesti ilmastoimalla niin kauan, että komposti voidaan todeta kypsäksi viranomaisten hyväksymällä testimenetelmällä. Tämän jälkeen lisäämme kompostoituun tuotteeseen savespitoista hiekkaa ja kaliumpitoista biotiittijauhetta. Lopuksi seulomme mullan.

 Metsäpirtin Puutarhamulta valmistetaan samalla menetelmällä, mutta biolietteen ja turpeen lisäksi lisäämme multaan hevostallien kuivikelantaa.
 

Toimimme kestävän kehityksen periaatteita noudattaen

Haluamme toimia kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Biolietteen kierrätys on tästä ensiluokkainen esimerkki. Otamme kierrätyksessä talteen ravinteita, joita kasvit kykenevät käyttämään hyväk​seen. Ravinteet eivät kulkeudu vesistöihin, vaan palautuvat takaisin luonnon normaaliin kiertokulkuun.​​