Metsäpirtin multa

Metsäpirtin multa goes Flow

HSY ja Metsäpirtin multa ovat Flow Festival 2017 ympäristöyhteistyökumppani. Flow Festival on maailman ensimmäisiä hiilineutraaleja festivaaleja: jätteiden lajitteluun kiinnitetään erityistä huomiota ja myös kierrätysmateriaalien hyödyntäminen festivaalin rakentamisessa on tärkeää. Festarialueelle perustetaan suuri viheralue - Helsinki Park, jossa vieraat voivat nautiskella baarien ja ravintoloiden antimista tai fiilistellä muuten vaan pehmeällä nurmimatolla. Viheralueen istutusalustat sekä oleskeluryhmät rakennetaan materiaalitehokkaasti käytöstä poistetuista HSY:n vesiputkista. Helsinki Parkin kasvuvoimaisena kasvualustana toimii tietenkin Metsäpirtin Nurmikkomulta, jonka valmistus pohjautuu luonnon kiertokulun kunnioittamiseen.

Voita lippuja Flow'hun!

Tilaa multaa ja voita liput

Tee Metsäpirtin multa -tilaus 1.8. mennessä puhelimitse tai netissä, ja sano tilauksen yhteydessä FLOW tai kirjoita "FLOW" nettitilauksesi lisätietokenttään. Tilaajien kesken arvotaan yksi kolmen päivän lippu (arvo 195 €). Arvonta suoritetaan 2.8. ja voitosta ilmoitetaan voittajalle puhelimitse. Arvontaan osallistumaan ovat oikeutettuja vain kilpailuaikana uuden tilauksen tehneet yksityishenkilöt. Huomioithan, että tapahtuman ikäraja on 18 vuotta.

Arvaa, kuinka monta kiloa Metsäpirtin multaa Flow'ssa käytetään

HSY:n Facebook-kanavassa järjestetään kilpailu, jonka palkintona arvotaan kolmen päivän lippupaketti Flow’hun sinulle ja ystävällesi. Vastaa kilpailupostauksen kommenttikenttään kuinka monta kiloa Metsäpirtin multaa käytetään Flow’n Helsinki Park -viheralueen rakentamiseen. Palkinto arvotaan oikein tai lähimmäksi veikanneiden kesken. Kilpailu on voimassa 12.7.–31.7. Katso kilpailun säännöt »

Multatuotteet

Metsäpirtin Nurmikkomullan ja Puutarhamullan valmistus perustuu ympäristöystävälliseen luonnon kiertokulun kunnioittamiseen. Raaka-aineina käytämme jätevedestä erotettua biolietettä ja hevosten kuivikelantaa, jotka jalostetaan Metsäpirtin kompostointialueella Sipoossa yhdessä turpeen ja muiden lisäaineiden kanssa ravinteikkaiksi kompostimulliksi.

Pihalla ja puutarhassa biolietteen ja hevosenlannan sisältämät ravinteet palaavat takaisin kasvillisuuden käyttövoimaksi. Kun käytät Metsäpirtin multaa, edistät kestävää kehitystä ja ympäristön tasapainoa.​ Tuotteemme eivät sisällä keinolannoitteita.

Mullan toimitusmyynti jatkuu normaalisti koko kesän

Tilaa Metsäpirtin Nurmikko- tai Puutarhamultaa perille toimitettuna suoraan numeroista 050 336 5703 ja 050 337 9442 tai tee tilaus nettilomakkeemme kautta. Ämmässuolla valmistettavia Infra- ja Biomultaa voi myös tilata samoista numeroista, mutta ei nettilomakkeen kautta.

Noutomyyntipisteiden aukioloajat kesällä 2017

Viikintie 35 Helsinki, avoinna ma-pe klo 9.00-17.00. Myynnissä on Metsäpirtin Nurmikko- ja Puutarhamultaa. Pisteessä on järjestetty peräkärryjen lastauspalvelu. Myyntipiste suljetaan 22.6.-28.7. väliseksi ajaksi ja avataan uudelleen syyskaudeksi 31.7.2017.

Koko kesän avoinna olevat noutopisteet:

Metsäpirtin kompostointikenttä Kilpilahdentie 241 Kulloo, on avoinna ma-pe klo 7.00-17.00. Myynnissä on Metsäpirtin Nurmikko- ja Puutarhamultaa ja kentällä on järjestetty peräkärryjen lastauspalvelu. Kilpilahdentieltä voi noutaa myös kuorma-autoilla.

Sortti-asemien peräkärryjen noutopisteet, Kivikonlaita 5 Helsinki ja Ämmässuontie 8 Espoo, ovat auki ma-pe klo 7.00-21.00. Sortti-asemilla myydään Metsäpirtin Biomultaa. Lastauspalvelua ei ole järjestetty, vaan asiakas lapioi itse kuormansa. 

HUOM! Mullan myynti on tilapäisesti keskeytynyt Kivikossa piha-alueen rakennustöiden vuoksi. Arvioitu keskeytys kestää heinäkuun loppuun.

Kuorma-autojen noutopiste, Ämmässuontie 8 Espoo, on avoinna ma-pe klo 7.00-11.00 ja klo 11.30-16.30. Myynnissä on Metsäpirtin Infra- ja Biomultaa.

Uusia multatuotteita ammattilaiskäyttöön

Metsäpirtin Inframulta

Metsäpirtin Inframulta sisältää enemmän kivennäismaa-ainesta kuin perinteiset Metsäpirtin multatuotteet ja on siten helpommin käsiteltävää ja kantavuudeltaan hyvää ammattirakentamiseen. Inframulta soveltuu erityisen hyvin esimerkiksi siirtonurmen kasvualustaksi kantavuutensa vuoksi sekä muuhun julkisen tilan viherrakentamiseen. Katso tuoteseloste täältä.

Metsäpirtin Biomulta

Metsäpirtin Biomulta valmistetaan myös kierrätysmateriaaleista ja se soveltuu viherrakennus ja puutarhakäyttöön. Biomulta sisältää biojätekompostia, viherjätekompostia ja turvetta. Biomulta ei sisällä lainkaan puhdistamolietettä.  Katso tuoteseloste täältä.

Kompostituotteet maatalouteen

HSY valmistaa sekä tuore- että maanparannuskomposteja kompostoimalla puhdistamolietettä, kuitulietettä/biolietettä ja turvetta kompostointikentällään Sipoossa. Kompostien käyttö vähentää ympäristön kuormitusta ja säästää viljelijän kustannuksia. Kompostit ovat tarkoitettuja ainoastaan peltokäyttöön maataloudessa. Tarkemmat tiedot löytyvät täältä.

Hevosenlannan ravinteet talteen - kiertotaloutta parhaimmillaan

Otamme vastaan hevostallien kuivikelantaa kompostointikentällämme Kulloossa. Käytämme kuivikelantaa yhtenä raaka-aineena multatuotannossamme. Näin kuivikelannan sisältämät arvokkaat ravinteet palaavat takaisin kasvien käyttöön.  

Otamme lantaa vastaan vain niiltä talleilta, jotka ovat tehneet kanssamme vastaanottosopimuksen. Lannan vastaanotto maksaa 10 euroa/tonni + alv 24 %. Kysy lisää: Tuula Pirhonen, puh. 050 337 9442.


 

Tilaa Metsäpirtin uutiskirje

Tilaa Metsäpirtin mullan uutiskirje ammattilaisille tai yksityisasiakkaille