Metsäpirtin multa

Multatuotteet

Metsäpirtin Nurmikkomullan ja Puutarhamullan valmistus perustuu ympäristöystävälliseen luonnon kiertokulun kunnioittamiseen. Raaka-aineina käytämme jätevedestä erotettua biolietettä ja hevosten kuivikelantaa, jotka jalostetaan Metsäpirtin kompostointialueella Sipoossa yhdessä turpeen ja muiden lisäaineiden kanssa ravinteikkaiksi kompostimulliksi.

Pihalla ja puutarhassa biolietteen ja hevosenlannan sisältämät ravinteet palaavat takaisin kasvillisuuden käyttövoimaksi. Kun käytät Metsäpirtin multaa, edistät kestävää kehitystä ja ympäristön tasapainoa.​ Tuotteemme eivät sisällä keinolannoitteita.

Multaa 25 %:n alennuksella Kevätmessuilla

Osallistumme jälleen Kevätpuutarha 17 -messuille Helsingin Messukeskuksessa 6.-9.4.2017. Tule osastollemme 6r21 ja tee multatilaus, saat 25 %:n alennuksen listahinnoista. Alennuksen voi saada vain paikan päällä tehdyistä tilauksista. Enimmäismäärä yhteen osoitteeseen on 108 m3. Tarjous ei koske noutomyyntiä eikä erikoiskuljetuksia. Tilaukset toimitamme toukokuun puoliväliin mennessä.  Täytä tilauslomake etukäteen ja tuo se mukanasi messuille. Tilauslomake avautuu tästäTILAUS.pdf

Voita kuorma multaa tai puutarha-alan kirja

Arvomme jokaista messupäivää kohden yhden 12 m3:n multakuorman ja yhden puutarha-alan kirjan arvontaan osallistuneiden kesken.

Noutomyyntipisteet avataan jälleen

Sortti-asemien noutopisteet Kivikossa ja Ämmässuolla avataan 18.4.2017. Asemat ovat auki arkisin klo 7.00-21.00. Sortti-asemilla myydään Metsäpirtin Biomultaa.

Metsäpirtin ja Viikintien noutopisteet avataan huhtikuun puolivälissä. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Metsäpirtissä ja Viikintiellä on myynnissä Metsäpirtin Nurmikko- ja Puutarhamultaa.

Uusia multatuotteita ammattilaiskäyttöön

Metsäpirtin Inframulta

Metsäpirtin Inframulta sisältää enemmän kivennäismaa-ainesta kuin perinteiset Metsäpirtin multatuotteet ja on siten helpommin käsiteltävää ja kantavuudeltaan hyvää ammattirakentamiseen. Inframulta soveltuu erityisen hyvin esimerkiksi siirtonurmen kasvualustaksi kantavuutensa vuoksi sekä muuhun julkisen tilan viherrakentamiseen. Katso tuoteseloste täältä.

Metsäpirtin Biomulta

Metsäpirtin Biomulta valmistetaan myös kierrätysmateriaaleista ja se soveltuu viherrakennus ja puutarhakäyttöön. Biomulta sisältää biojätekompostia, viherjätekompostia ja turvetta. Biomulta ei sisällä lainkaan puhdistamolietettä.  Katso tuoteseloste täältä.

Kompostituotteet maatalouteen

HSY valmistaa sekä tuore- että maanparannuskomposteja kompostoimalla puhdistamolietettä, kuitulietettä/biolietettä ja turvetta kompostointikentällään Sipoossa. Kompostien käyttö vähentää ympäristön kuormitusta ja säästää viljelijän kustannuksia. Kompostit ovat tarkoitettuja ainoastaan peltokäyttöön maataloudessa. Tarkemmat tiedot löytyvät täältä.

Hevosenlannan ravinteet talteen - kiertotaloutta parhaimmillaan

Otamme vastaan hevostallien kuivikelantaa kompostointikentällämme Kulloossa. Käytämme kuivikelantaa yhtenä raaka-aineena multatuotannossamme. Näin kuivikelannan sisältämät arvokkaat ravinteet palaavat takaisin kasvien käyttöön.  

Otamme lantaa vastaan vain niiltä talleilta, jotka ovat tehneet kanssamme vastaanottosopimuksen. Lannan vastaanotto maksaa 10 euroa/tonni + alv 24 %. Kysy lisää: Tuula Pirhonen, puh. 050 337 9442.


 

Tilaa Metsäpirtin uutiskirje

Tilaa Metsäpirtin mullan uutiskirje ammattilaisille tai yksityisasiakkaille