Metsäpirtin multa

Multatuotteet

Metsäpirtin Nurmikkomullan ja Puutarhamullan valmistus perustuu ympäristöystävälliseen luonnon kiertokulun kunnioittamiseen. Raaka-aineina käytämme jätevedestä erotettua biolietettä ja hevosten kuivikelantaa, jotka jalostetaan Metsäpirtin kompostointialueella Sipoossa yhdessä turpeen ja muiden lisäaineiden kanssa ravinteikkaiksi kompostimulliksi.

Pihalla ja puutarhassa biolietteen ja hevosenlannan sisältämät ravinteet palaavat takaisin kasvillisuuden käyttövoimaksi. Kun käytät Metsäpirtin multaa, edistät kestävää kehitystä ja ympäristön tasapainoa.​ Tuotteemme eivät sisällä keinolannoitteita.

Asiakaskyselyn 2016 tulokset

Kysely lähetettiin yli 300 multa-asiakkaalle, jotka olivat ostaneet multaa viimeisen vuoden aikana. Tuloksien mukaan asiakkaat olivat tyytyväisiä mullan laatuun, kasvuominaisuuksin, hintaan, netin kautta tapahtuvaan mullan myyntiin, puhelinmyynnin asiakaspalveluun ja kuljetuspalveluihin. Pientä nousua viime vuoden tuloksiin oli lähes kautta linjan.

Kyselyn yhteydessä arvottiin osallistujien kesken kolme 12 m3:n multakuormaa sekä viisi kahden elokuvalipun pakettia. Onnetar suosi seuraavia henkilöitä: Leino Jari, Wahlroos Nea ja Ulla-Maija Kuula, he voittivat multakuorman. Elokuvalippupaketin voittivat Autio Susanna, Harmonia Design Oy, K ja J Rasi Oy, Siren Ville sekä Wennäkoski Tatu.

Suuri kiitos kaikille kyselyyn osallistuneille!

Metsäpirtin noutomyynti on suljettu tältä vuodelta

Jos sinulla kuitenkin on vielä tarve saada multaa, voit soittaa kenttämestari Igor Gottmanille ja tiedustella lastausta, puh. 050 555 6932.

Viikintien noutomyyntipiste ja Sortti-asemien noutomyynnit ovat myös suljettu tältä vuodelta.

Uusia multatuotteita ammattilaiskäyttöön

Metsäpirtin Inframulta

Metsäpirtin Inframulta sisältää enemmän kivennäismaa-ainesta kuin perinteiset Metsäpirtin multatuotteet ja on siten helpommin käsiteltävää ja kantavuudeltaan hyvää ammattirakentamiseen. Inframulta soveltuu erityisen hyvin esimerkiksi siirtonurmen kasvualustaksi kantavuutensa vuoksi sekä muuhun julkisen tilan viherrakentamiseen. Katso tuoteseloste täältä.

Metsäpirtin Biomulta

Metsäpirtin Biomulta valmistetaan myös kierrätysmateriaaleista ja se soveltuu viherrakennus ja puutarhakäyttöön. Biomulta sisältää biojätekompostia, viherjätekompostia ja turvetta. Biomulta ei sisällä lainkaan puhdistamolietettä.  Katso tuoteseloste täältä.

Kompostituotteet maatalouteen

HSY valmistaa sekä tuore- että maanparannuskomposteja kompostoimalla puhdistamolietettä, kuitulietettä/biolietettä ja turvetta kompostointikentällään Sipoossa. Kompostien käyttö vähentää ympäristön kuormitusta ja säästää viljelijän kustannuksia. Kompostit ovat tarkoitettuja ainoastaan peltokäyttöön maataloudessa. Tarkemmat tiedot löytyvät täältä.

Hevosenlannan ravinteet talteen - kiertotaloutta parhaimmillaan

Otamme vastaan hevostallien kuivikelantaa kompostointikentällämme Kulloossa. Käytämme kuivikelantaa yhtenä raaka-aineena multatuotannossamme. Näin kuivikelannan sisältämät arvokkaat ravinteet palaavat takaisin kasvien käyttöön.  

Otamme lantaa vastaan vain niiltä talleilta, jotka ovat tehneet kanssamme vastaanottosopimuksen. Lannan vastaanotto maksaa 10 euroa/tonni + alv 24 %. Kysy lisää: Tuula Pirhonen, puh. 050 337 9442.


 

Tilaa Metsäpirtin uutiskirje

Tilaa Metsäpirtin mullan uutiskirje ammattilaisille tai yksityisasiakkaille