Pientalon monilokeroinen jäteastia

Kokeilemme pientalon monilokerokeräystä kevääseen 2022. Pientalon monilokeroastia korvaa perinteisen sekajäteastian ja toimii kuten pieni kierrätyspiste omalla pihalla. Monilokerokeräyksessä lajittelu helpottuu ja tilaa, aikaa ja vaivaa säästyy, kun aivan uudenlainen kierrätyspalvelu tulee kotiovelle. Pientalon monilokerokeräyksen avulla voimme pienentää sekajätteen määrää ja parantaa jätteiden kierrätysastetta.

Pientalon monilokeroastian kaikki lokerot tyhjennetään samalla kerralla jäteauton vastaaviin lokeroihin. Näin jätelajit pysyvät erillään ja raaka-aineet saadaan kierrätykseen.

Testaamme pientalojen monilokerokeräystä kokeilualueella toukokuusta 2019 alkaen kevääseen 2022. Kokeiluun osallistuu noin tuhat pientaloa ja muutama rivitalo Helsingistä, Vantaalta, Espoosta ja Kauniaisista. Valitsimme kokeiluun alueita, joilla on paljon omakoti- ja paritaloja. Olemme muodostaneet kokeilualueen siten, että voimme kerätä jätteitä mahdollisimman kustannustehokkaasti ja ympäristöystävällisesti.

0N0A3126.jpg