Monilokeroinen jäteastia

Monilokeroastia korvaa perinteisen sekajäteastian ja toimii kuten pieni kierrätyspiste omalla pihalla. Monilokerokeräyksessä lajittelu helpottuu ja tilaa, aikaa ja vaivaa säästyy, kun aivan uudenlainen kierrätyspalvelu tulee kotiovelle. Monilokerokeräyksen avulla voimme pienentää sekajätteen määrää ja parantaa jätteiden kierrätysastetta.

Den svenska versionen av sidan finns här. Observera att förnyelsen av vår webbsida inte är färdig och därför kan det finnas mindre skillnader i innehållet på sidorna.

See the English version of this page here. Please note that the renewal of our website is ongoing and page content can differ slightly.

Monilokeroastian kaikki lokerot tyhjennetään samalla kerralla jäteauton vastaaviin lokeroihin. Näin jätelajit pysyvät erillään ja raaka-aineet saadaan kierrätykseen.

Testaamme monilokerokeräystä kokeilualueella toukokuusta 2019 alkaen kevääseen 2022. Kokeiluun osallistuu noin tuhat pientaloa ja muutama rivitalo Helsingistä, Vantaalta, Espoosta ja Kauniaisista. Valitsimme kokeiluun alueita, joilla on paljon omakoti- ja paritaloja. Olemme muodostaneet kokeilualueen siten, että voimme kerätä jätteitä mahdollisimman kustannustehokkaasti ja ympäristöystävällisesti.

0N0A3126.jpg