Kodin vaarallisen jätteen keräyspisteet

HSY:n kontti kodin vaaralliselle jätteelle.

Otamme lähes kaikkia kodin vaarallisia jätteitä maksutta vastaan Sortti-asemien lisäksi vaarallisen jätteen keräyskontteihin. Keräys on tarkoitettu vain yksityishenkilöille. Yritysten vaarallisia jätteitä otamme vastaan Kivikossa ja se on maksullista.

Tarkat tiedot vaarallisen jätteen keräyskonttien ja -kaappien sijainneista ja niihin soveltuvista jätteistä voit tarkistaa osoitteesta kierrätys.info.

Vaarallisten jätteiden keräyskontit sijaitsevat yleensä huoltamoiden tai kauppojen pihassa ja ovat avoinna niiden aukioloaikoina. Täytä palvelupisteessä asiakastietolomake ja kirjaa siihen omat tietosi sekä jätteet, joita olet tuomassa. Asiakastietolomakkeen henkilötietojen käsittelyn tarkoitus, perusteet ja ehdot on kuvattu HSY:n jätehuollon tietojärjestelmien tietosuojaselosteessa.

Tuo vaaralliset jätteet niiden alkuperäisastioissa tai merkitse tuomaasi astiaan, mitä se sisältää. Huomioithan, että astioiden on oltava ehjiä ja suljettuja. Jätä astiat aina pystyasennossa laatikoihin.

Tarkat tiedot vaarallisen jätteen keräyskonttien ja -kaappien sijainneista ja niihin soveltuvista jätteistä voit tarkistaa osoitteesta kierrätys.info.

 

Kontteihin ei voi tuoda:

lääkkeitä -> maksutta kaikkiin apteekkeihin​

kaasupulloja -> turvallisuussyistä vastaanotto vain Sortti-asemilla

sähkö- ja elektroniikkaromua -> maksutta Sortti-asemille

painekyllästettyä puuta -> Sortti-asemalle, hinta hinnaston mukaan.

asbestipitoista jätettä -> Ämmässuon Sortti-asemalle, hinta hinnaston mukaan.

Hätäraketteja tai ilotulitteita -> Palautus tuotteiden myyjille tai poliisin osoittamaan paikkaan.

Lajitteluohjeita kontissa: Lajittele näin