Kestävän kaupunkielämän ohjelma

Nykyinen elämäntapamme kuluttaa paljon luonnonvaroja ja aiheuttaa ilmastoa lämmittäviä ja hengitysilman laatua heikentäviä päästöjä. Tämä kehitys on pystyttävä kääntämään toiseen suuntaan, mikäli haluamme antaa lapsillemme mahdollisuuden turvalliseen ja terveelliseen maapalloon. Pääkaupunkiseudulla ilmasto- ja resurssiviisaustyötä on ryhdytty tekemään tarmokkaasti: kaupungit ovat asettaneet kunnianhimoiset hiilineutraaliustavoitteet ja niitä toteuttavat ohjelmat.

Ilmastohaasteeseen vastaamiseksi on tehtävä myös yhteistyötä kaupunkien välillä sekä muiden tahojen kanssa. Asukkaat on innostettava mukaan vähentämään kulutuksensa aiheuttamia päästöjä. Tämän vuoksi HSY valmistelee pääkaupunkiseudulle Kestävän kaupunkielämän ohjelmaa yhdessä pääkaupunkiseudun kaupunkien, seudullisten organisaatioiden, yritysten ja asukkaiden kanssa.

Ohjelman visiona on "Yhdessä teemme maailman kestävimmän kaupunkiseudun”, ja sen teemoja ovat ilmastonmuutoksen hillintä, kiertotalous, lämpenevään ilmastoon sopeutuminen sekä terveellinen elinympäristö. Ohjelmalla edistetään valintoja, jotka vievät kaupunkilaisten elämää suuntaan, jolla ilmaston lämpeneminen voidaan pysäyttää 1,5 asteeseen.

Tutustu HSY:n strategiaan

Ajankohtaista

Kestävän kaupunkielämän ohjelman laatiminen käynnistyi alkuvuonna 2019. Vuoden aikana järjestettiin useita työpajoja, joissa ideoitiin ja suunniteltiin ohjelmaan otettavia toimenpiteitä.

Ohjelmaluonnosta on kirjoitettu keväällä 2020. Ohjelmaluonnoksen valmistuttua julkaisemme sen näillä sivuilla ja pyydämme siihen kommentteja.