Ilmanlaatu Tuusulan pientaloalueella

Hiukkasten keuhkodeposoituvan pinta-alan (lung deposited surface area = LDSA) pitoisuus ilmassa kuvaa keuhkojen syvimpiin osiin eli keuhkorakkuloihin laskeutuvan hiukkasaineksen pinta-alaa. Tulokset näet joko graafista tai taulukosta. Vertailun vuoksi mukana on myös mittaustuloksia pääkaupunkiseudun pientaloalueilta tai tausta-alueelta (Luukki). Graafissa voit itse valita yhden tai useamman mittauksen, joita haluat tarkastella. Mittaustulokset näkyvät tunneittain. Tarkastelujaksoksi voit valita päivän, viikon tai kuukauden. Mittaustulokset ovat tarkistamattomia tuntikeskiarvoja.

Ilmanlaatu Tuusulan pientaloalueella

Tuusulassa seuraamme puunpolton vaikutuksia ilmanlaatuun Vaunukallion pientaloalueella. Mittaamme LDSA-pitoisuuksia, jotka kuvaavat puunpolton päästöjä. Lisäksi mittaamme samassa paikassa puunpoltosta syntyvien syöpävaarallisten PAH-yhdisteiden pitoisuuksia

Hiukkasten LDSA-pitoisuuksiin ilmassa vaikuttavat pääkaupunkiseudulla erityisesti liikenteen pakokaasut, puunpolton savut ja ilmansaasteiden kaukokulkeutuminen. Vuosikeskiarvot ovat noin 20 µm2/cm3 erittäin vilkasliikenteisissä ympäristöissä, tiiviisti rakennetuilla pientaloalueilla 11–12 µm2/cm3 ja maaseutumaisessa ympäristössä 8 µm2/cm3. LDSA-pitoisuudelle ei ole ohje- tai raja-arvoa. 

Opas puunpolttoon
Guide för vedeldning