Meillä töissä: Tiina, putkimestari

Järvenpäässä asuva Tiina Lehtimäki tutustui HSY:n toimintaan opiskelujensa aikana: – Opiskelin Metropoliassa energia- ja ympäristötekniikkaa. Opintojen aikana kävimme vierailulla pari kertaa HSY:llä ja kuulimme myös erilaisia esitelmiä organisaation toiminnasta. Sitä kautta HSY:stä jäi mielikuva vesihuoltoalan mielenkiintoisena ja isona toimijana.

Harjoittelijasta esihenkilötehtäviin  

 Tiina työskentelee tällä hetkellä Espoon Mikkelänkalliossa verkko-osaston kaivutyöyksikössä putkimestarina. Tiina on edennyt urallaan nopeasti ja työskentelee nykyään neljän putkiasentajan esihenkilönä. 

 – Kesällä 2021 tulin HSY:lle kesätöihin valvojaharjoittelijaksi Vantaalle. Kun pääsin kesätöihin, viihdyin todella hyvin. Kesätyökokemukseni perusteella minulla olikin motivaatio valmistumisen jälkeen hakeutua takaisin HSY:lle töihin nimenomaan vesihuollon hommiin. Kesätyöni jälkeen työsopimustani jatkettiin määräaikaisena harjoittelijana Vantaalla ja työskentelin siellä opintojeni loppuun. Valmistuin joulukuussa 2021. Määräaikainen sopimukseni loppui tammikuussa 2022, jonka jälkeen pääsin tänne Espooseen vakituiseksi työntekijäksi, Tiina kertoo. 
   
– Työkokemuksena tämä on täydentänyt koulussa opittuja asioita ja oli mielenkiintoista nähdä, miltä työ käytännössä näyttää. Opiskellessani minulla ei ollut vielä selkeää näkemystä siitä, mitä tarkalleen haluan tehdä valmistumiseni jälkeen. Siitä olin varma, että haluan tehdä muutakin kuin pelkkää päätelaitetyöskentelyä ja haluan tehdä töitä myös kentällä.  

Merkityksellistä ja monipuolista työtä tärkeällä toimialalla 

 Tiina kokee tekevänsä merkittävää työtä HSY:n vesihuollossa. – Kaikki tarvitsevat vettä, joten työni on tärkeää. Jos putkistossa on vuotoja, niin korjaamme ne, tai jos saneerataan tai rakennetaan uusia linjoja, niin me olemme liittämässä ne vesijohtoverkostoon. 

– Parasta työssäni on ehdottomasti töiden monipuolisuus ja se, että jokainen päivä on erilainen. On myös hienoa päästä itse kentälle näkemään, mitä kentällä tehdään ja hommat eivät rajoitu pelkkään toimistotyöskentelyyn. Työtehtävien monipuolisuus tarkoittaa myös sitä, että eteen voi tulla uusia ja yllättäviäkin tilanteita. Kuitenkaan itselleni ei ole tullut vielä eteen mitään sellaista, mistä en olisi selvinnyt, sillä aina on voinut kysyä kollegoilta apua tarvittaessa, Tiina kuvailee. 

Työyhteisö kannustaa ja tukee 

 – Olen viihtynyt oikein hyvin. Sekä Vantaalla että täällä Espoossa on ollut todella mukavia työkavereita. Osa kollegoista on työskennellyt hommien parissa jo useita kymmeniä vuosia ja heiltä saa hyviä näkemyksiä täydentämään myös omaa osaamistani. Työkaverit ovat myös erittäin avuliaita ja aina olenkin saanut apua, jos sellaista on tarvinnut, Tiina kertoo. 

 Työyhteisöä Tiina kuvailee rennoksi, osaavaksi ja kannustavaksi. – Asentajat ovat ottaneet todella hyvin minut vastaan, ei ole ollut mitään ongelmia. Myös suhde omaan esihenkilöön on helppo ja aina voi soittaa ja kysyä apua tarvittaessa.   

 Tiina kannustaa muita alan opiskelijoita hakemaan HSY:lle töihin: – Kannattaa rohkeasti hakea sellaiseen paikkaan, joka kiinnostaa. Meidän koulutuksemme oli aika yleispätevä useampaan työtehtävään, enkä itse tiennyt etukäteen, että ihan tällaisiin töihin voi hakeutua. HSY:n etu pienempiin yrityksiin verrattuna on myös se, että täällä on uudelle työntekijälle tilaa kehittyä ja omaksua tehtäviä, koska olemme sen verran iso organisaatio. Työt jakautuvat tasaisesti ja täällä on paljon ammattilaisia, joten tämä on hyvä ja turvallinen paikka kasvaa uran alkuvaiheessa, Tiina kiteyttää.