Viola, sopimussihteeri

"Työskentelen kesän 2019 sopimussihteerinä asiakaspalveluyksikön sopimushallinnassa. Kaikki jätepalveluiden avaukset ja muutokset tehdään sopimushallinnassa, ja työssäni vastaan asiakkaiden yhteydenottoihin liittyen pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen jätepalveluihin. Meille tulee myös laaja kirjo muita yhteydenottoja sekä sähköisesti että puhelimitse: neuvomme asiakkaita erilaisissa jätehuoltoon liittyvissä asioissa, ja välillä olen saanut vastata lajittelukysymyksiinkin.

Työ sopimussihteerinä on paljolti yhteistyötä: hoidamme ja selvitämme asioita yhdessä muiden asiakaspalvelun työntekijöiden ja jätehuollon asiantuntijoiden kanssa. Joka päivä tulee vastaan ihan uusia tilanteita, jotka vaativat nopeaa ongelmanratkaisua, tiedonhakua ja eri järjestelmien käyttöä. Lähes kaikki on ollut uutta, mutta kesätyöntekijänä en ole todellakaan jäänyt yksin. Heti alkuun sain hyvän perehdytyksen ja muilta saa aina kysyä neuvoa.

Jännittävintä on ollut päästä näkemään ikään kuin jätehuollon toinen puoli: tavallinen asiakas ei yleensä kiinnitä jätehuoltoon huomiota roskapussien viemisen jälkeen, mutta kaiken takana on valtava logistiikka ja suuri ketju ihmisiä työskentelemässä. Myös asiakaspalvelutilanteissa saadut kiitokset motivoivat. Tässä työssä pääsee haastamaan tietojaan, ja se ruokkii mielenkiintoa myös teoreettisempiin opintoihin."