Amanda, viestintäharjoittelija

"Työskentelen kesän 2019 viestintäharjoittelijana Ohjaus ja kehittäminen -toimialalla Viestintä ja neuvonta -yksikössä, eli tuttavallisemmin Vinessä. Täällä työskentelee monenlaisilla taustoilla varustettuja ympäristöasiantuntijoita ja viestinnän ammattilaisia. Minut on sijoitettu yhteisiin palveluihin muun muassa sisäisen viestinnän ja somen pariin, mutta kesän aikana olen päässyt mukaan myös vesi- ja jätehuollon viestintätiimien tehtäviin.

Työtehtävät ovat olleet erittäin vaihtelevia. Esimerkiksi sisäisiä uutisia ja haastatteluja tehdessä olen päässyt vierailemaan muissa HSY:n toimipisteissä ympäri pääkaupunkiseutua, ja erilaiset tapahtumajärjestelytkin ovat vieneet Kansalaistorilta Flow-festivaaleille. Eniten olen varmaankin päivittänyt Hessu-intraa ja kirjoittanut sisäisiä uutisia, päivittänyt ja oikolukenut ulkoisten verkkosivujen tekstejä sekä tuottanut somesisältöjä.

HSY ei ollut minulle ennen työpaikkailmoituksen löytämistä juuri nimeä tutumpi, joten haun edetessä olikin yllättävää ja innostavaa huomata, miten monipuolinen viestintäyksikkö täällä toimii. Olipa kiinnostunut sitten organisaation sisäisestä tai ulkoisesta viestinnästä, täällä tuntuu pääsevän tekemään lähes kaikkea mahdollista.

Parasta HSY:llä työskentelyssä ovat olleet joustavuus ja vastuu. Myös kesätyöntekijä voi työskennellä etänä ja olen saanut monenlaisia tehtäviä hyvinkin itsenäisesti toteutettavaksi. Tällainen luottamus aloittelevaan asiantuntijuuteen on tuntunut hyvältä. Itsenäisyys ei kuitenkaan ole tarkoittanut ohjauksen puutetta, vaan jokaiseen kysymykseeni on vastattu ja tukea tarjottu."