Ammattikeittiössä

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan ravintolat ja suurkeittiöt heittävät vuosittain 456 miljoonaa kiloa ruokaa jätteeksi. Hävikin määrä vastaa kahdeksaatoista kiloa kansalaista kohden vuodessa. Suomen ravintola-alan osuus tästä on 75-85 miljoonaa kiloa vuodessa. Suurin osa on peräisin linjastoruokailujen tarjoilutähteistä. (MTT 2011, Pohjoismaiden ministerineuvosto 2012.)

Vinkkejä ja oppaita hävikin ehkäisyyn

Ruoka, joka päätyy syömättömänä keittiöstä tai lautaselta jäteastiaan, on rahan ja luonnonvarojen tuhlausta. Katso vinkkimme jätteen vähentämiseen ammattikeittiöissä: Biojätteen vähentäminen ja lajittelu ammattikeittiössä​ -esite.

Myös Pohjoismaiden ministerineuvosto on julkaissut oppaan hävikin vähentämiseksi: Älä heitä ruokaa roskiin - opas kannattavaan ja ympäristöä säästävään suurkeittiötoimintaan.