HSY testaa uusia tapoja itsepalveluasiointiin Kivikon Sortti-asemalla

HSY kokeilee Kivikon Sortti-asemalla uusia tapoja maksaa jätteet. Maksaa voi joko itsepalveluautomaatilla, verkossa tai perinteisesti aseman infopisteessä. Uudistuksen tavoitteena on mahdollistaa vaihtoehtoisia asiointitapoja ja nopeuttaa asiointia. Kokeilu alkaa 29.1.2020 ja kestää tämän kevään.

HSY kokeilee kahta erilaista itsepalveluasiointitapaa Kivikon Sortti-asemalla 29.1.2020 lähtien. Sortti-asemalle asennetaan kaksi itsepalveluautomaattia, joissa voi maksaa asemalle tuomansa jätteet. Maksaa voi myös ennakkoon verkossa. HSY:n infopiste toimii myös kokeilun aikana.

- Uudistuksen tavoitteena on mahdollistaa vaihtoehtoisia asiointitapoja ja nopeuttaa asiointia, kun jätteet voi maksaa etukäteen verkossa tai automaatilla Sortti-asemalla. Näin asiakkaan ei tarvitse käydä infopisteessä, vaan hän voi mennä suoraan lajittelemaan jätteensä aseman lavoille, kertoo HSY:n käyttöinsinööri Joonas Enqvist.

Kokeilu on suunnattu yksityisille henkilöasiakkaille. Kun asiakas maksaa jätteensä ennakkoon verkkokaupassa eli eSortissa, hän pääsee asemalle sen auki ollessa näyttämällä maksun yhteydessä saamansa QR-koodin tunnistautumispäätteellä. Vaihtoehtoisesti hän voi maksaa tuomansa jätteet maksukortilla käyttäen asemalla olevia itsepalveluautomaatteja.

- Kun asiakkailla on mahdollisuus maksaa jätteensä itsenäisesti, meille vapautuu aikaa jalkautua entistä enemmän asemalle opastamaan asiakkaita jätteiden lajittelussa. Tämä tarve korostuu entisestään, kun lisäämme eri jätteiden lajittelumahdollisuuksia saavuttaaksemme HSY:n tavoitteen kierrättää 60 prosenttia jätteistä vuoteen 2025 mennessä. Viime syksynä aloitimme muovin ja poistotekstiilin keräyksen, Enqvist jatkaa.

Kokeilu kestää tämän kevään. Sen jälkeen aloitetaan nyt testattavien palvelujen laajentaminen kaikille Sortti-asemille ja myös yritysasiakkaiden käyttöön. Sitä ennen palveluita kehitetään kokeilun aikana kerättyjen palautteiden pohjalta. Tavoitteena on, että itsepalveluasiointi olisi mahdollista kaikilla Sortti-asemilla vuoden 2020 aikana.

Ruskeasannan ja Jorvaksen Sortti-asemilla on mahdollista maksaa tuomansa jätteet jo nyt itsepalveluautomaateilla. Automaatit ovat olleet käytössä jo muutaman vuoden, mutta Kivikossa testataan nyt uusia ja kehittyneempiä laitteita.

Lisätietoja:
www.hsy.fi/sorttiasemat

Aihe: Asiakaspalvelu; Lajittelu ja kierrätys
Kaupunki: Espoo; Helsinki; Kauniainen; Kirkkonummi; Vantaa
Kohderyhmä: Asukkaat; Isännöitsijät