Poistotekstiilin keräys jatkuu Sortti-asemilla maksullisena helmikuusta alkaen

HSY:n marraskuussa aloittama poistotekstiilin keräys Sortti-asemilla jatkuu, mutta muuttuu maksulliseksi helmikuussa. Keräykseen kelpaavat rikkinäiset ja loppuun kuluneet vaatteet ja kodintekstiilit. Keräykseen tuotiin kolmen kuukauden aikana yli 35 000 kiloa tekstiiliä.

Suuren suosion saanut poistotekstiilin keräys HSY:n Sortti-asemilla jatkuu maksullisena helmikuusta alkaen. Jatkossa vastaanotto maksaa 10 euroa kuutiolta tai kaksi euroa parinsadan litran säkiltä. Maksulla katetaan tekstiilin käsittelykuluja. Poistotekstiilin keräystä on kokeiltu 1.11.2019 alkaen hyvin tuloksin.

- Keräyskokeilu on onnistunut erittäin lupaavasti, sillä tekstiiliä on tuotu Sortti-asemille runsaasti. Kolmen kuukauden aikana keräykseen tuotiin yli 35 000 kiloa, HSY:n toimintovastaava Maarit Kiviranta kertoo. 

Sortti-asemille voi tuoda edelleen rikkinäisiä ja loppuun kuluneita vaatteita sekä kodintekstiilejä, kuten lakanoita, pyyhkeitä ja pöytäliinoja. Tärkeätä on, että tekstiilit ovat kuivia, hajuttomia ja homeettomia. Alusvaatteita tai sukkia ei oteta vastaan hygieniasyistä, koska esilajittelu tehdään käsin. Hyväkuntoiset vaatteet ja kodintekstiilit kannattaa toimittaa suoraan Kierrätyskeskukselle tai muille vaatekerääjille, joiden kautta ne päätyvät vielä uudelleen käyttöön alkuperäisessä tarkoituksessaan.

Poistotekstiili kuljetetaan Sortti-asemilta esilajitteluun Kivikon jätepalvelukeskukseen. Esilajittelun jälkeen tekstiilit pakataan ja kuljetetaan Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:lle Turkuun odottamaan jatkokäsittelyä.

Lisätietoja:

Vaatteiden ja tekstiilin lajitteluohjeet HSY:n verkkosivuilla

Sortti-asemien sijainnit ja aukioloajat

Lisätietoa tekstiilien kiertotaloutta edistävistä hankkeista ja Telaketju -verkostosta

Lisätietoa poistotekstiilin jalostuslaitoksesta

Aihe: Asiakaspalvelu; Lajittelu ja kierrätys
Kaupunki: Espoo; Helsinki; Kauniainen; Kirkkonummi; Vantaa
Kohderyhmä: Asukkaat; Isännöitsijät