Pakojätehuoneeseen voi päästä jälleen 8.7. – nappaa pelivuoro osallistumalla somekilpailuun

​Suosittu pakojätehuoneemme saapuu jälleen Oodin edustalle Helsingin Kansalaistorille. Pakojätehuone on avoinna maanantaina 8.7. klo 10–20 EU-puheenjohtajakauden avaavassa tapahtumassa Kesäpäivä Töölönlahdella. Lajitteluaiheisia tehtäviä pääsee ratkomaan neljän hengen ryhmissä. Puolet vuoroista arvotaan sosiaalisen median kautta.


Osallistu kilpailuun ja voita pelivuoro!

Kilpailu tapahtumapäivän pelivuoroista on jo auki. Kisaan voi osallistua kommentoimalla kisajulkaisuja HSY:n Facebook-sivulla tai Instagramissa Kiitos kun lajittelet -tilillä 1.7.2019 klo 12.00. saakka. Vinkkejä somekisan tehtävän ratkaisuun saa osoitteessa hsy.fi/jateopas.

Vuoroista 15 arvotaan etukäteen. Loppuja pelivuoroja kannattaa tulla kysymään paikan päälle. Kansalaistorilla on pakojätehuoneen lisäksi myös infopisteemme, jolla päivystäviltä asiantuntijoilta voi tulla kysymään lajitteluvinkkejä ja -neuvoja.

Maailman ensimmäinen pakojätehuone auki kolmatta kertaa

Kenties maailman ensimmäisessä Wastescape-pakojätehuoneessa on hyödynnetty klassisia pakohuone-elementtejä. Tehtävät haastavat kisaajia lajitteluaiheisissa pulmissa. Jos pelaajat ovat tutustuneet lajitteluohjeisiin jo ennalta esimerkiksi kiitoskunlajittelet.fi-sivulta, saa siitä pelissä nopeusetua.

Pelaamaan pääsi ensimmäisen kerran toukokuun alussa Amos Rexin aukiolla järjestetyssä tapahtumassa.

Tavoitteenamme on nostaa pääkaupunkiseudun kotitalousjätteen kierrätysaste 60 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä. Pakojätehuone on uusi tapa herätellä ihmisiä lajitteluun ja kohdennettu erityisesti nuorille.

Teemaa kunnioittaen pakojätehuone on rakennettu 90-prosenttisesti kierrätysmateriaaleista. Pakojätehuoneen on toteuttanut Room Escape Running Rabbit.

Aihe: Ilmastoystävällinen arki; Lajittelu ja kierrätys
Kaupunki: Espoo; Helsinki; Kauniainen; Kirkkonummi; Vantaa
Kohderyhmä: Asiantuntijat; Asukkaat; Isännöitsijät; Opettajat