Kuudesluokkalainen Suvi toimi päivän HSY:n toimitusjohtajana

​Jalavapuiston koulun 6. luokalla opiskeleva Suvi työskenteli yhden päivän ajan Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n toimitusjohtajana, kun luokka kävi opintomatkalla Yrityskylä Espoossa. 

Suvi haki tehtävään, koska myös hänen äitinsä on töissä HSY:llä, ja olisi kiinnostavaa nähdä millaista siellä työskentely on. Suvin kollegoiksi tuli tuttuja luokkakavereita, jotka työskentelivät päivän asentajana, ympäristöasiantuntijana sekä asiakasneuvojana.

Jalavapuiston koulu saapui Yrityskylään julkisilla, mikä oli Suvin päivän ensimmäinen ympäristöteko. Ennen saapumista Yrityskylän oppimisympäristöön, eli pienoisyhteiskuntaan, koulussa on opettajan johdolla käyty Yrityskylä-oppitunteja. Tunneilla tutustutaan yhteiskuntaan, talouteen ja työelämään muun muassa hakemalla työpaikkaa Yrityskylästä. 

Suvi kuvaili ensitunnelmiaan Yrityskylästä seuraavasti: 

- Täällä on kivaa eikä niin vaikeaa kuin mitä ehkä etukäteen luulin. Olen hakenut lainaa, selvittänyt työntekijöille työpaikkaedut eli lounassetelit, pelannut lajittelupeliä sekä kirjoittanut esittelypuheen Yrityskylän kyläkokoukseen. Kokouksessa kaikki johtajat pääsivät esittelemään toimintaansa. Kerroin, että HSY vastaa jäte- ja vesihuollosta sekä neuvoo ja auttaa ympäristöasioissa, esimerkiksi pitämällä ympäristöneuvontaa sekä myöntämällä Ekokompassi-sertifikaatteja.

Suvin mielestä tärkeintä työssä on muistaa ystävällisyys. Sillä tavalla töissä on kivaa, ja asiakkaat ovat tyytyväisiä!

Aihe: Kodin vesiasiat; Lajittelu ja kierrätys; Ympäristövastuu
Kaupunki: Espoo; Helsinki; Kauniainen; Kirkkonummi; Vantaa
Kohderyhmä: Asukkaat; Opettajat