Sortti-asemat palvelevat kolmena lauantaina toukokuussa

HSY:n Sortti-asemat ovat avoinna toukokuussa myös kolmena lauantaina: 11.5., 18.5. ja 25.5. kello 9–16. Asemille voi tuoda maksutta muun muassa sähkölaitteita, kodin vaarallista jätettä, metallia ja kuution verran painekyllästettyä puuta.

Kevätviikonloput ovat monesti pihojen, puutarhojen ja varastojen siivoamisen aikaa, jolloin syntyy paljon erilaista jätettä. HSY:n Sortti-asemat ovat juuri siksi keväällä avoinna kolmena lauantaina: 11.5., 18.5. ja 25.5. kello 9–16. Muutoin asemat palvelevat arkisin kello 7–21.

- Asiakasmäärämme kasvavat vuosi vuodelta. Viime vuonna asemilla kävi reilu 470 000 asiakasta, mikä on lähes kahdeksan prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Selvä piikki kävijämäärässä on keväisin, joten haluamme helpottaa arki-iltojen kiireitä tarjoamalla asukkaillemme mahdollisuuden päästä eroon jätteistään myös lauantaina, kertoo HSY:n toimintovastaava Eetu Keinänen.

Vilkkainta Sortti-asemilla on maanantaisin ja perjantaisin. Ruuhkia saattavat lisätä Kivikon Sortti-aseman kunnostustyöt, jotka kestävät syyskuun loppuun. Ne voivat hankaloittaa asiointia asemalla, joten remontin aikana voi käyttää myös toisia Sortti-asemia. 

- Meiltä on toivottu, että pitäisimme Sortti-asemamme avoinna myös viikonloppuisin. Selvitämme mahdollisuutta aloittaa kokeilu Helsingin Konalan Sortti-asemalla jo ensi syksynä, jatkaa Keinänen.

Haravointijäte ja risut viiden euron kuormahinnalla

Sortti-asemille voi tuoda maksutta monia kodeissa kertyneitä jätteitä, kuten sähkölaitteita, kotien vaarallista jätettä, metalliromua, kartonkia, pahvia, paperia, lasipurkkeja ja kuution verran painekyllästettyä puuta.

Haravointijäte- tai risukuorma maksaa Sortti-asemalla viisi euroa. Myös kannoista ja puunrungoista pääsee eroon viiden euron kuormahinnalla. Risut ja oksat asiakkaan pitää lajitella erilleen haravointijätteestä, sillä ne haketetaan ennen käsittelyä. Puutarhajätettä ei saa viedä metsiin tai puistoihin. Ämmässuon ja Kivikon Sortti-asemalta voi ostaa mukaan Metsäpirtin multaa omalle pihalle.

Sortti-asemille voi tuoda muutakin maksullista jätettä, kuten puujätettä, kipsiä ja sekajätettä. Asemilta voi vuokrata peräkärryn jätteiden kuljettamiseen. Vuokraus maksaa viisi euroa, kun jätteet tuodaan Sortti-asemalle. Maksuvälineenä käy pankki- ja luottokortti tai lasku, ei käteinen. Tarkemmat tiedot löytyvät verkkosivuilta www.hsy.fi/sorttiasemat.

Kivikon Sortti-asemalle pääsee nyt helpommin myös pyörällä tai kävellen, sillä kevyelle liikenteelle on rakennettu oma kaista Savikiekontien puolelta. Sortti-asemille ei voi tuoda jätettä kuorma-autolla.

Sortti-asemien sijainnit:

• Ämmässuo, Ämmässuontie 8, Espoo
• Kivikko, Kivikonlaita 5, Helsinki
• Konala, Betonitie 3, Helsinki
• Jorvas, Jorvaksentie 10, Kirkkonummi
• Ruskeasanta, Klemmintie 7, Vantaa

Lisätietoja:
Sortti-asemista
Lisätietoja peräkärryn vuokraamisesta

 HSY:n asiakaspalvelu, puh. 09 1561 2110 arkisin klo 8.30–15.30, hsy.fi/asiointi 

Aihe: Asiakaspalvelu; Lajittelu ja kierrätys
Kaupunki: Espoo; Helsinki; Kauniainen; Kirkkonummi; Vantaa
Kohderyhmä: Asukkaat; Isännöitsijät