Kotipihan kiertotalousteko – kompostointi haltuun maksuttomalla kurssilla

​Tarjoamme kaikille avoimia kompostointikursseja keväällä 2019. Maksuttomia kursseja järjestetään ympäri pääkaupunkiseutua huhti-toukokuussa.

Käytännönläheinen kompostointikurssi kestää noin kaksi tuntia. Se sopii sekä aloittelijalle että kokeneelle kompostoijalle. Kursseja järjestetään keväällä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kirkkonummella. Tiedot tilaisuuksista löytyvät osoitteesta hsy.fi/kompostointi.

Avoimien tilaisuuksien lisäksi esimerkiksi taloyhtiöt ja omakoti- tai muut yhdistykset voivat tilata maksuttoman luennon kompostoinnista vähintään kymmenen hengen ryhmälle. 

Kompostointi on luonteva osa pientalon jätehuoltoa

Kompostoinnissa toteutuu hienosti kiertotalous omalla kotipihalla! Biojätteen sisältämät ravinteet saa kompostoimalla kiertoon omalle pihalle, sillä valmis komposti on erinomainen maanparannusaihe puutarhaan. Moni kompostointia kokeileva ihastuu sen helppouteen, kertoo HSY:n ympäristöasiantuntija Elina Mattero-Meronen. 

Pientalon ruokajätteen kompostoinnista ei tarvitse nykyisin tehdä ilmoitusta. Pääkaupunkiseudulla astuivat maaliskuun alussa voimaan uudet jätehuoltomääräykset, joiden johdosta kompostoinnista on ilmoitettava HSY:lle jos  

  • huoneistoja on enemmän kuin viisi tai
  • kiinteistölle haetaan sekajäteastian tyhjennysvälin pidentämistä kahdeksaan viikkoon.

Kompostoimalla voi myös säästää rahaa, jos harventaa sekajätteen tyhjennysväliä kompostoinnin ja huolellisen lajittelun ansiosta. Lisäksi oman pihan kompostimulta vähentää tarvetta ostaa multaa ja lannoitteita kaupasta. Ruokajätteen kompostointia aloittaessa on hyvä muistaa, että kompostin tulee olla suojattu jyrsijöiltä.

Järjestämme kompostointikurssit yhdessä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen sekä Helsingin, Espoon, Kauniaisten, Vantaan kaupunkien ja Kirkkonummen kunnan kanssa.

 
Lisätietoa:

  • Kurssikalenteri sekä tietoa kompostin perustamisesta ja kompostointiluennon tilaamisesta: hsy.fi/kompostointi
  • HSY:n asiakaspalvelu, puh. 09 1561 2110, asiakaspalvelu(at)hsy.fi
Aihe: Asiakaspalvelu; Lajittelu ja kierrätys; Ympäristövastuu
Kaupunki: Espoo; Helsinki; Kauniainen; Kirkkonummi; Vantaa
Kohderyhmä: Asukkaat; Isännöitsijät; Yritykset ja yhteisöt