Häiriötilanne on ohi ja vettä voi taas käyttää normaalisti Helsingin Vuosaaressa

​Vedenjakelun häiriötilanne koski 14 kiinteistöä Heteniityntiellä, Haapasaarentiellä ja Kivisaarentiellä.
Vuosaaren Heteniityntiellä rikkoutui runkovesijohto torstaiaamuna 21.2.2019 »

Häiriö aiheutui alueella tapahtuneesta vesijohdon rikkoontumisesta. Varotoimenpiteenä kiinteistöille annettiin vedenkeittokehotus.

Annettu keittokehotus puretaan terveydensuojeluviranomaisen päätöksestä. Vesinäytteet ovat puhtaat, joten vettä voi jälleen käyttää normaalisti.
  

Juoksuta vettä ennen käyttöä

Pyydämme tarkistamaan, että hanasta tuleva vesi on kirkasta. Jos hanavesi on sameaa, poikkeavan väristä tai hajuista, tulee vettä juoksuttaa kunnes se on kirkasta. Jos noin kymmenen minuutin juoksutus ei paranna veden laatua, ota yhteyttä huoltoyhtiöön, isännöitsijään tai HSY:n vesihuollon vikailmoitusnumeroon 09 1561 3000.

Vaikka hanavesi olisi heti kirkasta, niin kehotamme asukkaita silti juoksuttamaan vettä jokaisesta hanasta ja muusta vesiliitännästä (esim. pesukoneet) 2 minuuttia ennen ensimmäistä käyttöä.

Talousveden käyttökatkos hyvitetään asiakkaille vesihuoltolain ja HSY:n vesihuollon yleisten toimitusehtojen mukaisesti. Hyvitys yli 12 tunnin kestäneestä keskeytyksestä huomioidaan myöhemmin kiinteistön vesilaskussa, joten erillistä hakemusta ei tarvitse toimittaa HSY:lle.

Lisätietoa: www.hsy.fi/vesikatkot

Aihe: Asiakaspalvelu; Kodin vesiasiat
Kaupunki: Helsinki
Kohderyhmä: Asukkaat; Isännöitsijät; Yritykset ja yhteisöt