HSY mukana veivaamassa ilmastotoimia maaliin

HSY lähtee mukaan Ilmastoveivi2019-kampanjaan. Ilmastoveivi2019 on koko Suomen kampanja kestävän EU-ilmastopolitiikan puolesta.

Ilmastoveivi2019 kannustaa toimiin ilmastonmuutoksen torjumiseksi

Kampanjan tavoitteena on, että kansan tuella Suomi käyttää heinäkuussa 2019 alkavan EU-puheenjohtajakautensa hyväkseen ajaakseen tiukasti ilmaston lämpenemisen rajaamista 1,5 asteeseen. Tämän suunnitelman toteuttamiseksi Ilmastoveivi2019 tavoittelee 500 000 suomalaisen allekirjoitusta vetoomukselle, joka luovutetaan Suomen uudelle pääministerille keväällä 2019.

Kampanjan tavoitteena on yhdistää suomalaiset iästä, taustasta ja elämäntilanteesta riippumatta toimimaan yhdessä ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Kampanja kannustaa Suomea ottamaan johtoaseman ilmastonmuutoksen pysäyttämisessä ja päättäjiltä rohkeutta tehdä merkittäviä poliittisia ratkaisuja.

HSY:n Ilmastoveivi-työkalu havainnollistaa päästövähennysten mittakaavaa

HSY:n omalla Ilmastoveivi-työkalulla on mahdollista luoda päästöskenaario tai tarkastella yksittäisten toimenpiteiden vaikutuksia. Ilmastoveiviä veivatessa voi pohtia esimerkiksi, millä tavalla kaukolämpö tuotetaan tulevaisuudessa, kuinka suurissa asuinnoissa asumme tai mikä merkitys on aurinkopaneeleilla tai sähköautoilla? Ratkaisuja tarvitaan kaikilla sektoreilla ja jotta päästötavoitteisiin päästään, muutokset tulevat olemaan merkittäviä.

Ilmastoveivi on HSY:n jo vuonna 2013 kehittämä verkkopalvelu, jolla voi luoda ilmastonmuutoksen hillinnän tulevaisuuspolkuja pääkaupunkiseudulle. Työkalulla voi laskea erilaisten vaihtoehtojen vaikutukset sähkönkulutuksen, rakennusten lämmittämisen ja liikenteen aiheuttamiin kasvihuonekaasupäästöihin. Lisäksi sovellus havainnollistaa, miten päästöt jakautuvat kotitalouksien, palvelu- ja julkisen sektorin ja teollisuuden välillä.

Lisätietoa HSY:n Ilmastoveivistä: www.ilmastoveivi.fi

Lisätietoa Ilmastoveivi2019-kampanjasta:  www.ilmastoveivi2019.fi

Aihe: Ilmastoystävällinen arki
Kaupunki: Espoo; Helsinki; Kauniainen; Kirkkonummi; Vantaa
Kohderyhmä: Asiantuntijat; Asukkaat; Yritykset ja yhteisöt