Ylimääräiset omenat HSY:n Sortti-asemille

​Onko omenapuusi jo alkanut tiputtaa raakileitaan, eikä kompostorissa ole tilaa? Käyttökelvottomat omenat voi tuoda Sortti-asemillemme.

Omenoita voi tuoda Sortti-asemille puutarhajätteen hinnalla, viidellä eurolla kuorma. Otamme omenat vastaan puutarhajätteenä syksyn ajan. Sortti-asemalla omenat täytyy lajitella omiin keräysvälineisiinsä erilleen muusta puutarhajätteestä.

HSY:llä on Sortti-asema jokaisessa pääkaupunkiseudun kaupungissa: kaksi Helsingissä sekä yksi Espoossa, Vantaalla ja Kirkkonummella. Sortti-asemat ovat auki arkisin kello 7-21. Niiden sijainnit löytyvät HSY:n verkkosivuilta, hsy.fi/sorttiasemat. Sortti-asemille tuoduista omenoista tehdään biokaasua ja multaa HSY:n biojätteen käsittelylaitoksella.

Omenoita jäteastiaan vain pieni erä kerrallaan

Osa omenasadosta voi päätyä jäteastioihin. Jotta jätteiden keräys sujuisi, astioihin tulee laittaa omenoita vain pieni erä kerrallaan. Ämpärillinen omenoita painaa noin viisi kiloa, joten jo muutama ämpärillinen tekee jäteastiasta liian painavan siirrettäväksi käsivoimin. Painava jätekuorma voi myös rikkoa jäteastian.

Aihe: Lajittelu ja kierrätys
Kaupunki: Espoo; Helsinki; Kauniainen; Kirkkonummi; Vantaa
Kohderyhmä: Asukkaat; Isännöitsijät