Rakennamme vesihuoltoverkostoa Mechelininkadulla ja Porkkalankadulla 2018–2019

Saneeraamme vesihuoltoverkostoa ja kasvatamme runkovesijohtoverkoston kapasiteettia Ruoholahdessa. Työskentelemme Eerikinkadulla, Köydenpunojankadulla, Mechelininkadulla ja Porkkalankadulla. Rakennustyöt ovat alkaneet maaliskuussa 2018 ja valmistuvat elokuun 2019 aikana. Urakoitsijana kohteessa toimii Pohjola Rakennus Oy Infra.

Rakennustyöt vaikuttavat sekä liikenteeseen että vedenjakeluun.

Tiedotamme vaiheittain etenevän urakan liikennejärjestelyistä erikseen

Rakennustöiden toteuttamisen taustalla on Lauttasaaren ja Jätkäsaaren kasvaminen ja kehittyminen alueina. Vesijohtoverkoston tulee vastata uutta tarvetta.

Tiiviissä kaupunkikohteessa joudumme sijoittamaan putket pääosin ajoväylien alle. Vesijohtojen ja viemärien asennussyvyys on noin 2–3 metriä. Kaivantojen turvallinen toteuttaminen edellyttää ajoratojen sulkemista liikenteeltä ja ajonopeuksien pienentämistä.

Rakennustyö on paloiteltu seitsemään eri vaiheeseen (ks. kartta tekstin loppuosassa). Liikenteelle kriittisimpien kohtien työvaiheet ajoitamme kesälomakaudelle, jolloin liikenne on vähäisempää. Tiedotamme tarkemmin eri urakkaosuuksien aikatauluista ja vaikutuksista liikenteeseen Helsingin kaupungin tilapäiset liikennejärjestelyt -sivustolla »  

Haluatko tekstiviestin vedenjakelukatkoksista?

Vesihuoltoverkoston rakentamisen vuoksi alueella tulee lyhyitä paikallisia vesikatkoja. Saneeraustyö pienentää kuitenkin putkirikoista aiheutuvien vesikatkojen riskiä tulevaisuudessa. 

Tiedotamme suunnitelluista vedenjakelukatkoksista kiinteistökohtaisesti. Käytössämme on lisäksi tekstiviestijärjestelmä ennalta suunniteltujen vedenjakelukatkosten tiedottamiseen. Jos sinulla on tavallinen puhelinliittymä, joka löytyy esim. numerotiedustelusta, saat tekstiviestin matkapuhelimeesi tai automaattisen soiton lankanumeroosi. Jos liittymäsi on rekisteröity muuhun osoitteeseen (esim. työpuhelin), olet kieltänyt operaattoriasi luovuttamasta osoitettasi tai liittymäsi on salainen tai prepaid, viesti ei sinua valitettavasti tavoita.

Lisää puhelinnumerosi ja päivitä osoitetietosi tekstiviestijärjestelmäämme »    

Hankkeessa tehdään monenlaista yhteistyötä

Saneeraamme alueen vesijohdot ja viemärit vesihuoltoverkoston kunnon parantamiseksi. Vesijohdot alueella ovat pääosin 1930-luvulta. Kuvassa on 1929 rakennettu Eerikinkadun vesijohto, jota uusimme parhaillaan. Putken sisäpintaan on kertynyt mineraalisaostumia, mikä erityisesti veden virtaussuunnan muuttuessa aiheuttaa veden laatuhäiriöitä (ruskehtava vesi). Saostuma on muutoinkin haitallinen verkoston toiminnalle. Uudet putket ovat ominaisuuksiltaan kehittyneempää pallografiittivalurautaa.

Saneeraustyön ohessa eriytämme sekavesiviemäriverkostoa Mechelininkadulla ja Eerikinkadulla. Rakennamme kaduille erilliset jätevesi- ja hulevesiviemärit tulevaisuuden käyttöä varten.

Olemme hankkeen suunnitteluvaiheessa kartoittaneet eri toimijoiden kiinnostusta teettää yhteisesti töitä, jotta katuja ei tarvitse kaivaa auki heti uudelleen toista huoltotyötä varten. Hankkeessa rakennetaankin vesihuollon lisäksi tietyillä osuuksilla kaukolämpöverkkoa (Helen Oy), sähköverkkoa (Helen Sähköverkko Oy) ja televerkkoa (DNA Oy).

Teemme yhteistyötä myös Helsingin kaupungin kanssa. Urakan aikataulu on laadittu niin, että Mechelininkadulla työt päättyvät samanaikaisesti kaupungin urakan kanssa vuoden 2018 lopussa.

Lisätietoja kohteesta antavat:
valvoja  Johannes Väänänen, 050 433 5166, johannes.vaananen@hsy.fi   
yksikön päällikkö Ilpo Korhonen, 050 340 5383, ilpo.korhonen@hsy.fi

Alustavat aikataulut eri vaiheille, muutokset mahdollisia (päivitetty 21.12.2018)


Vesihuollon rakennustyö toteutetaan vaiheittain. Karttaan on merkitty eri väreillä eri työkokonaisuudet. Kaupunkiympäristössä toimittaessa eteen voi tulla yllätyksiä, mitkä aiheuttavat muutoksia aikatauluun.

Eerikinkatu (merkitty punaisella):
3/2018–5/2019: vesihuollon saneeraus ja runkovesijohdon kapasiteetin lisääminen, teleoperaattorin kaapeliputkitukset, hulevesien eriyttäminen

Köydenpunojankatu (merkitty punaisella):
5/2018–5/2019*: vesihuollon saneeraus ja runkovesijohdon kapasiteetin lisääminen, teleoperaattorin kaapeliputkitukset, *huom. kaukolämmön saneeraus kestää pidempään

Mechelininkadun ja Porkkalankadun risteysalue (merkitty vihreällä):
5/2018–5/2019: vesihuollon saneeraus ja runkovesijohdon kapasiteetin lisääminen, teleoperaattorin kaapeliputkitukset, kaukolämmön saneeraus

Mechelininkatu (merkitty tummanruskealla):
5/2018–5/2019: vesihuollon saneeraus, teleoperaattorin kaapeliputkitukset, kaukolämmön saneeraus, hulevesien eriyttäminen

Porkkalankatu: välillä Salmisaaren ranta – K. A. Fagerholmin aukio (merkitty vaaleanpunaisella):
12/2018–4/2019: vesihuollon saneeraus ja runkovesijohdon kapasiteetin lisääminen

Porkkalankatu: välillä K. A. Fagerholmin aukio – Sulhasenkatu (merkitty ruskealla):
12/2018–5/2019: vesihuollon saneeraus ja runkovesijohdon kapasiteetin lisääminen

Porkkalankatu: välillä Sulhasenkatu – Itämerensola (merkitty turkoosilla):
1/2019–5/2019: vesihuollon saneeraus ja runkovesijohdon kapasiteetin lisääminen, teleoperaattorin kaapeliputkitukset

Porkkalankatu: välillä Itämerensola – Mechelininkatu (merkitty sinisellä):
11/2018–6/2019: vesihuollon saneeraus ja runkovesijohdon kapasiteetin lisääminen, teleoperaattorin kaapeliputkitukset, sähköverkon kaapeliputkitukset, hautausmaan muurin rakentaminen

Huom. Porkkalankadulla tehdään paikallisia kiinteistöjen liitostöitä em. aikataulun ulkopuolella 8/2019 asti. 

Aihe: Asiakaspalvelu; Kodin vesiasiat
Kaupunki: Helsinki; Espoo; Kauniainen; Kirkkonummi; Vantaa
Kohderyhmä: Asukkaat; Yritykset ja yhteisöt