Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat innostavat ilmastotekoihin

Helsingin pormestari ja Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginjohtajat ovat mukana Ilmastotreeni-kampanjassa, joka innostaa pääkaupunkiseudun asukkaita tekemään ilmastoystävällisiä valintoja omassa arjessaan.  Ilmastotreenin videoissa pormestari Jan Vapaavuori ja kaupunginjohtajat Jukka Mäkelä, Ritva Viljanen ja Christoffer Masar kannustavat ihmisiä mukaan ja kertovat miten itse aikovat osallistua Ilmastotreeniin. Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n Ilmastoinfo on kehittänyt Ilmastotreeni.fi -palvelun, johon kuka tahansa voi osallistua maksutta.

Lähes 70 prosenttia Suomen ilmastopäästöistä syntyy kotitalouksien kulutuksesta ja siksi myös asukkaat ovat tärkeässä roolissa jotta kaupungit saavuttavat ilmastotavoitteensa. *

  • Ilmastonmuutos on nyt kaikkien huulilla, ja entistä useampi haluaa tehdä ilmastoystävällisiä valintoja. Usein ei kuitenkaan tiedetä mitä kannattaisi tehdä ja millaisilla arjen valinnoilla on oikeasti merkitystä. Siksi olemme koonneet Ilmastotreeniin ne teot, joilla vaikutusta ja joista monet ovat myös suhteellisen helppo tehdä. Ne sopivat niin aloittelijalle kuin pidemmälle ehtineellekin, Ilmastoinfon projektipäällikkö Mira Soini-Nordström kertoo.
     

Ilmastotreenissä osallistujia ohjataan parempiin arjen valintoihin asumisen, liikkumisen, ruuan ja kulutustottumusten tiimoilta personal trainereiden innostamina. Se mikä on hyvä ilmastolle, on usein myös hyvä meille: hyötyliikunnan lisääminen autoilun sijaan, lihansyönnin vähentäminen, viileässä nukkuminen ja ekolaiskottelu lisäävät myös terveyttä ja hyvinvointia.

Jos et ole valmis muuttamaan pienempään asuntoon, käymään pikaisessa viileässä suihkussa ja ryhtymään vegaaniksi, löytyy treeneistä myös kevyempiä keinoja.

Ilmastotreeni-palvelu on tarkoitettu kaikille jotka ovat kiinnostuneita ilmastoystävällisemmästä elämästä. Treeniohjelmat kestävät neljä viikkoa, ja valmennukseen kuuluu viikkokirje, valmennusvideoita, viikkotehtäviä, suljettu FB-ryhmä sekä livechatteja. Palveluun voi rekisteröityä osoitteessa www.ilmastotreeni.fi.

HUOM! Videot, joilla kaupunginjohtajat innostavat asukkaita mukaan Ilmastotreeniin, löytyvät Ilmastoinfon Youtube-kanavalta täältä:  https://bit.ly/2ClwgZs

*Lähde: Consumption choices to decrease personal carbon footprints of Finns, SYKE, 2017.

Twitter_ilmastotreeni1 yleinen__ppt.jpg


 Mikä Ilmastotreeni?

- HSY:n Ilmastoinfon kehittämä palvelu, joka ohjaa ihmisiä tekemään ilmaston kannalta parempia valintoja omassa arjessaan.

- Palvelu on maksuton ja siihen voi osallistua kuka tahansa. Palvelun käyttämisen voi myös aloittaa milloin tahansa.

- Ilmastotreenissä osallistuja valitsee yhden treeniohjelman seuraavista teemoista: ruoka, kulutustottumukset, asuminen ja liikkuminen. Osallistua voi myös useamman teeman ohjelmaan samanaikaisesti.

- Yksi valmennusohjelma kestää neljä viikkoa. Valmennukseen kuuluu viikkokirje, videoita, viikkotehtäviä, suljettu Facebook-ryhmä ja livechat-mahdollisuus.

- Ilmastotreeni julkaistiin viime keväänä, ja tähän mennessä palvelua on käyttänyt vajaa tuhat ihmistä.

- Palvelussa "valmentajina" toimivat päätoimittaja Riikka Suominen, toiminnanjohtaja Leo Stranius, bloggari ja ruokakirjailija Linda Kovanen sekä liikunta-alan ammattilainen, lisensioitu pt Joosua Visuri.

 Lisätietoja
www.ilmastotreeni.fi

Projektipäällikkö Mira Soini-Nordström, p. 040 503 6220, mira.soini-nordstrom@hsy.fi
Viestintäasiantuntija Kirsi-Leena Helle, p. 040 197 5768, kirsi-leena.helle@hsy.fi

HSY:n Ilmastoinfo innostaa ja kannustaa pääkaupunkiseudun asukkaita, taloyhtiöitä ja pk-yrityksiä tekemään energiansäästöön, uusiutuvaan energiaan, liikkumiseen, ruokaan ja kuluttamiseen liittyviä ilmastotekoja. Se perustettiin vuonna 2010 jalkauttamaan pääkaupunkiseudun kaupunkien ilmastostrategioita. Ilmastoinfon toimintaa rahoittavat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit.

Aihe: Ilmastoystävällinen arki
Kaupunki: Espoo; Helsinki; Kauniainen; Vantaa
Kohderyhmä: Asukkaat