HSY:n kierrätyspisteistä Rinki-ekopisteitä vuoden 2019 alussa

HSY:n kierrätyspisteet siirtyvät Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:lle 1.1.2019 alkaen. Rinki vastaa tämän jälkeen kokonaisuudessaan ekopisteiden ylläpidosta ja asiakaspalvelusta pääkaupunkiseudulla.

- HSY:n tavoitteena on ollut vuodesta 2006 alkaen palvella pääkaupunkiseudun asukkaita rakentamalla alueelle kattava ja yhtenäinen keräyspisteverkosto, jonne on helppo tuoda ja lajitella jätteitä. Nyt tätä työtä jatkaa Rinki, kertoo HSY:n käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen.

- Muutos selkeyttää toimintaa kuluttajille. Jatkossa kaikki pääkaupunkiseudun kierrätyspisteet ovat Rinki-ekopisteitä ja asiakaspalvelusta vastaa Rinki, selventää Ringin operatiivinen johtaja Pertti Tammivuori.

Vuonna 2016 HSY:n 135 kierrätyspistettä liitettiin osaksi RINKI Oy:n verkostoa, jolloin vastuu lasi-, metalli-, muovi- ja kartonkipakkausten jätesäiliöiden tyhjentämisestä ja keräysverkoston laajuudesta siirtyi Ringille. HSY vastasi tuolloin pisteiden siivouksesta, kunnossapidosta ja asiakaspalvelusta. Vuoden 2019 alusta alkaen Rinki vastaa ekopisteiden toiminnasta kokonaisuudessaan.

Ekopisteverkosto kehittyy

Pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella Rinki-ekopisteitä on nyt 140, ja niistä muovipakkauksia kerätään 63 pisteessä. Kesällä 2018 Rinki lisäsi muovipakkausten vastaanottoa HSY:n alueella neljälletoista Rinki-ekopisteelle. Ringin tavoitteena on lisätä muovipakkauskeräystä syksyn ja talven aikana. Keräykseen sopivia pisteitä kartoitetaan parhaillaan.

Kuluttajat voivat palauttaa Rinki-ekopisteisiin käytetyt kartonki-, lasi- ja muovipakkaukset sekä pienmetallin. Lisäksi pisteillä kerätään paperia ja useimmissa myös käyttökelpoisia vaatteita. Pisteiden sijainnin ja niissä kerättävät jätemateriaalit voi tarkistaa karttahausta osoitteessa rinkiin.fi/rinki-ekopisteet.

- Rinki-ekopisteisiin saa tuoda ainoastaan niissä kerättäviä jätemateriaaleja. Muuta jätettä ei saa jättää keräyssäiliöihin tai niiden läheisyyteen, korostaa Tammivuori Ringistä.

- Muut jätteet voi viedä HSY:n Sortti-asemille. Vaaralliset jätteet voi viedä myös joidenkin huoltamoiden pihalla oleviin vaarallisen jätteen kontteihin, muistuttaa HSY:n Mäntynen. Keräyspaikat voi tarkistaa osoitteesta www.kierratys.info.

Rinki vastaa kuluttajien ekopistepalautteisiin

Vuoden 2019 alusta pääkaupunkiseudun kuluttajia palvelee Rinki-ekopisteisiin liittyvissä kysymyksissä ja palautteissa maksuton asiakaspalvelu: Puhelin 0800 133 888 (ark. 7-21, la 9-18) ja sähköposti: asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Palautetta voi antaa helposti ja nopeasti verkkolomakkeella osoitteessa rinkiin.fi/ekopistepalaute. Uudet yhteystiedot löytyvät myös pisteiltä.

Lisätietoja:

Katso Sortti-asemien osoitteet ja hinnat


Aihe: Asiakaspalvelu; Lajittelu ja kierrätys
Kaupunki: Espoo; Helsinki; Kauniainen; Kirkkonummi; Vantaa
Kohderyhmä: Asukkaat; Isännöitsijät