HSY tarjoaa vesioppitunteja maailman vesipäivän kunniaksi

Hanaveden_kierto_1000x1000px_HSY.jpg​HSY osallistuu kansainväliseen maailman vesipäivään 22.3. tarjoamalla kouluille erilaisia vesiteemaisia oppitunteja, jotka käsittelevät esimerkiksi veden kiertokulkua sekä juomaveden ja jäteveden puhdistusta. Oppitunnit lisäävät oppilaiden tietämystä omien valintojen vaikutuksesta veden kulutukseen, jäteveden koostumukseen, viemärijärjestelmän toimivuuteen ja lähivesistön kuntoon. Autamme asukkaita toimimaan paremman ympäristön puolesta.

Näin tilaat oppitunteja

Oppitunteja voivat tilata perusopetusta antavat koulut Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa ja Kirkkonummella. Vesipäivän erikoistunnit tulevat HSY:n tarjoamana koulujen normaalin tuntikiintiön päälle ja niitä on rajattu määrä. Tuntikuvaukset ja tilausohjeet löytyvät täältä. Kannustamme tilaamaan tunteja viikolle 12, jolloin vesipäivää vietetään. Tarjoamamme ympäristökasvatuksen toteuttaa Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy.

HSY:llä on tehty paljon työtä koululaisten valistamiseksi vesi- ja jäteasioissa. Veteen liittyviä oppitunteja on tarjottu koululaisille vuodesta 2015. Ympäristökasvatuskokonaisuuden on saanut pääkaupunkiseudulla vuosien varrella jo 99 kummikoulua. HSY:lle on myönnetty FEE Suomen ympäristökasvatuksen ruusu vuonna 2016.

Kansainvälisen maailman vesipäivän teemana on tänä vuonna ”Nature for water”. Teeman alla käsitellään erilaisia luonnon tarjoamia ratkaisuja veteen liittyviin ongelmiin kuten tulviin, kuivuuteen tai veden saastumiseen.

Lisätietoa: www.worldwaterday.org

Aihe: Kodin vesiasiat; Ympäristövastuu
Kaupunki: Espoo; Helsinki; Kauniainen; Vantaa; Kirkkonummi
Kohderyhmä: Opettajat