HSY hakee kummikouluja lukuvuodelle 2017–2018

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY hakee jälleen kummikouluja pääkaupunkiseudulta ja Kirkkonummelta. Kummikoulut saavat maksuttoman ympäristökasvatuskokonaisuuden teemalla Kestävä kulutus tai Elintärkeä vesi.

 

Kummikouluissa harjoitellaan arjen ympäristötekoja. HSY valitsee kummikouluohjelmaan vähintään 10 peruskoulua Helsingistä, Espoosta, Vantaalta, Kauniaisista ja Kirkkonummelta. Hakuaika kummikouluksi on avoinna 27.3.–21.4.2017. Hakuohjeet löytyvät HSY:n verkkosivuilta, www.hsy.fi/kummikoulu.

Alakouluille on tarjolla kaksi vaihtoehtoista ympäristökasvatusteemaa:

  1. Kestävä kulutus – sisältöinä jätteen määrän vähentäminen, lajittelu ja kohtuulliset kulutusvalinnat
  2. Elintärkeä vesi – sisältöinä veden kiertokulku, lähivesien tutkiminen, vesivastuullisuus ja viemärietiketti.

Ylä- ja yhtenäiskouluille HSY tarjoaa kestävän kulutuksen kummikouluohjelman. Vesiaiheinen ohjelma ylä- ja yhtenäiskouluille on kehitteillä, ja siihen voi hakea keväällä 2018.

Opetusta, tukea, oppimateriaaleja

HSY:n kummikouluohjelma antaa kouluille eväitä kestävän kehityksen opettamiseen vuosiksi eteenpäin. Kummikouluilla on käytettävissään tietty määrä ympäristökasvattajan vierailuja. Ne voivat sisältää esimerkiksi ympäristökasvattajan pitämiä oppitunteja, koulun henkilökunnan infotilaisuuden tai apua ympäristöpäivän suunnitteluun. HSY tarjoaa kummikoulujen opettajille myös koulutusta sekä valmiita oppitunteja ja -materiaaleja.

HSY:n tuottama ja rahoittama kummikouluohjelma järjestetään vuosittain. Sen toteuttaa Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Ympäristökoulu Polku.

Hakuohjeet: www.hsy.fi/kummikoulu  
Kierrätyskeskuksen kummikoulusivut: www.kierratyskeskus.fi/kummikoulut    

Aihe: Lajittelu ja kierrätys; Kodin vesiasiat; Ilmastoystävällinen arki
Kaupunki: Espoo; Helsinki; Kirkkonummi; Kauniainen; Vantaa
Kohderyhmä: Asukkaat; Opettajat