Personal climate trainer ja kuuden perheen ilmastotreeni Ilmastokadulla

Kuusi perhettä. Neljä viikkoa. Kovat tavoitteet. Millainen kokemus kuukauden ilmastotreeni oli kuudelle tavalliselle perheelle? Millaisiin suorituksiin personal climate trainer pystyi perheet sparraamaan? Tämä selviää Ilmastokadun personal climate trainer -kokeilun päätöstilaisuudessa torstaina 24.11. klo 17 Astoria-salissa Ilmastokadulla (Iso Roobertinkatu 14, Helsinki).


 

Personal climate trainer -kokeilussa kolme perhettä Iso Roobertinkadulta ja kolme perhettä Tikkurilasta syventyivät kuukauden ajan oman arkensa ilmastovaikutuksiin ja testasivat ilmastoystävällistä arkea. Apuna sparraamassa muutokseen oli personal climate trainer Nuppu Stenros sekä ympäristöasiantuntija Leo Stranius.

            – Nämä rohkeat perheet ottivat ilmastohaasteen omiin käsiinsä! Arjen valinnoilla    
            voi vaikuttaa joka päivä. Pienetkin muutokset omassa perhepiirissä kasvavat
            yhdessä tehtyinä isoiksi puroiksi kohti parempaa, kertoo perheitä sparrannut
            Nuppu Stenros.

Perheiden erilaisiin ilmastotreeneihin kuului mm. vegaanikokeilu, ruokahävikin karsimista, autottomuuskokeilu, sähköntarjoajan kilpailuttamista, kasvisruokapäivien lisäämistä, sähköautokokeilu ja lämpimän veden säästöä. Perheisiin ja heidän treeniohjelmiinsa voi tutustua videossa Tervetuloa mukaan ilmastotreeniin!

Osana ilmastotreeniään perheet testasivat erilaisia ilmastoystävällisiä tuotteita ja palveluita kuten taitto- ja kuormapyöriä ja ruokakassipalveluita. Kokeiluissa tehtiin yhteistyötä Classic Bike Finlandin, Komerofoodsin, Makuviikon ja Autokeskuksen kanssa. Ilmastokadun asukkaat ovat lisäksi tehneet energiankulutuksen älylaitetestejä syksyn aikana.

Mikä ilmastoystävällisessä arjessa oli helppoa, mikä haastavaa? Muuttuiko arki pysyvämmin? Perheiden kokemukset ja parhaat vinkit ilmastoystävälliseen arkeen kuullaan iltatilaisuudessa torstaina 24.11. klo 17-19.30 Astoria-salissa Iso Roobertinkadun Ilmastokadulla (Iso Roba 14). Tervetuloa!

Ilmastokadun personal climate trainer -kokeilun päätöstilaisuus
Aika: torstaina 24.11.2016 klo 17-19.30 – tutustu ohjelmaan!
Paikka: Astoria-sali, Iso Roobertinkatu 14, Helsinki

Perheisiin voi tutustua jo etukäteen Ilmastotreeni-videoissa ja Ilmastokadun nettisivuilla. Aiheesta puhutaan sosiaalisessa mediassa tunnisteella #ilmastotreeni.  

Ilmastokaduilla tähdätään tulevaisuuden vähähiiliseen kaupunkiin. Kokeilualueina ovat Helsingin Iso Roobertinkatu ja Vantaan Tikkuraitti ja Asematie. Ilmastokadun toteuttavat Vantaan ja Helsingin ympäristökeskukset yhdessä Green Building Councilin, HSY:n Ilmastoinfon ja  Aalto-yliopiston kanssa. Ilmastokatu saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta ja on osa 6Aika-strategiaa. Lue lisää: www.ilmastokatu.fi

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: Elina Mattero-Meronen, projektikoordinaattori
Ilmastokatu-hanke / HSY:n Ilmastoinfo, puh. 050 381 5445, elina.mattero-meronen @ hsy.fi

Aihe: Ilmastoystävällinen arki; Ympäristövastuu; Lajittelu ja kierrätys; Kodin vesiasiat
Kaupunki: Espoo; Helsinki; Kauniainen; Kirkkonummi; Vantaa
Kohderyhmä: Asukkaat; Yritykset ja yhteisöt; Asiantuntijat