Kasvislankeemus, kokeile kasviksia ateria kerrallaan

Kasvisruuasta saa kaiken minkä kroppa tarvitsee, sanoo rap-artisti ja kehonrakentaja James "Musta Barbaari" Nikander Ilmastosanomissa. HSY:n Ilmastoinfon Kasvislankeemus-kampanja tuo esiin lihansyönnin vaikutuksia ilmastoon ja terveyteen sekä kehottaa siirtymään kasviksiin – ateria kerrallaan! Kasvislankeemuksen inspiraationa on tällä kertaa monikulttuurisuus. Kampanja alkaa perjantaina 18.11. ja lauantaina vietetään ravintolapäivää kasvisruuan merkeissä.

Ilmastosanomat-vege-edition

Ilmastosanomien vege-editon ilmestyy HS Metro -lehden välissä perjantaina 18.11. Lehdestä voi lukea vegaaniksi ryhtyneen James "Musta Barbaari" Nikanderin kokemuksista kasvisruokailun saralla. Lehdessä on myös faktoja ruuan ilmastovaikutuksista sekä reseptejä maailmalta.

Ravintolapäivä lauantaina 19.11. Ravintola The Mess, Pieni Roobertinkatu 9!

Ilmastoinfo järjestää Eiran aikuislukion kanssa ravintolapäivän The Mess -ravintolassa lauantaina 19.11. kello 12 - 15. Opiskelijat valmistavat etnistä kasvisruokaa ravintolapäällikkö Matteus Degermanin johdolla. Tarjolla domadaa ja gallopintoa, za´atar maustettua munakoisoa grillattuna hummuksen kanssa sekä jälkiruuaksi turkkilaisia karamellejä.  Ravintolapäivän tuoton saa Eiran aikuislukion oppilaskunta. Tulehan siis nauttimaan kasvisruokaa!

Ravintolan yläkerrassa M.O.W:ssa on Sustainable Meal -tapahtuma samaan aikaan: Tutustu, maista ja inspiroidu kestävistä ruokatuotteista ja herkullisista uusista ruokakonsepteista! Mukana mm. Silmusalaatti, Slurp, Helsieni, Roots Helsinki&Satokausikalenteri, Järki Särki, ResQ, Plantui, EntoCube ja Ruokaretki.fi. Kello 13 valitaan Ilmastokadun paras Sustainable Meal -annos. Raadissa mukana apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri, bloggaaja Noora Shingler, ravintolatoimenjohtaja Antti Tuomola ja muusikko Samae Koskinen.
Tapahtuman Facebook-sivulta lisätietoa: https://www.facebook.com/events/1857883744445125/ 

Taustaa: terveys- ja ilmastovaikutukset kulkevat käsi kädessä

Naudanlihan ilmastokuormitus on kasvisruokiin verrattuna noin nelinkertainen. Siipikarjan ja porsaanlihan ilmastokuormitus on yli puolet pienempi kuin naudanlihan, mutta eläinten ruokintaa varten viljellään viljaa, soijaa ja rypsiä, jota ihminenkin voisi syödä.

Arjen teot vaikuttavat: Suosi kasviksia ja kausiruokaa ja vältä ruokahävikkiä!

Lisää inspiraatiota kasvisruokailuun: Kasvislankeemus.fi #kasvislankeemus

Lisätietoja:
Mira Soini-Nordström
projektipäällikkö
mira.soini-nordstrom@hsy.fi
 040 503 6220
 

Aihe: Ilmastoystävällinen arki; Ympäristövastuu
Kaupunki: Espoo; Helsinki; Kauniainen; Kirkkonummi; Vantaa
Kohderyhmä: Asukkaat