Ilmianna toimiva puuvaja -kisan kuvia esitellään HSY:n Facebookissa 12.2. asti

Urbaani puuvaja -hankkeessa kehitetään uudenlaisia polttopuun kuivumista edistäviä varastointi- ja palveluratkaisuja pientaloalueille. Markkinoilta nimittäin puuttuu urbaaniin kaupunkiympäristöön sopivia puuvajamalleja. Kaupungin pienillä tonteilla on lisäksi tarve kehittää esimerkiksi yhteiskäyttöä naapurin kanssa. Uudet puuvajamallit luodaan suunnittelukilpailun ja yritysyhteistyön avulla. Oikeanlainen polttopuun säilytys parantaa ilmanlaatua ja puunpolton energiatehokkuutta, sillä vain kuiva puu palaa tehokkaasti ja puhtaasti.

Osana hanketta järjestettiin loka–joulukuussa kilpailu, jossa kerättiin valokuvia asukkaiden puuvajoista sekä heidän arvioitaan, mitä hyvää ja mitä kehitettävää vajoissa on. 33 omakotiasukasta osallistui 50 kuvalla.

Kisa on nyt päättynyt ja voittaja ratkennut. Julkaisemme HSY:n Facebookissa arkipäivisin kuvia ideoista puunsäilytykseen, joita saimme kuvakisaan osallistuneilta eri puolelta Suomea. Ideat haastavat perinteisen polttopuiden säilyttämisen pressun alla. Julkaisemme voittajan Facebookissa 12.2.2016.

Kaikista puuvajoista löytyi hyviä ominaisuuksia, mutta myös kehitettävää. Osa vajoista oli visuaalisesti näyttäviä, toiset monikäyttöisempiä. Osassa puut kuivuvat hyvin ja toiset on puolestaan tarkoitettu kuivan puun varastointiin. Myös vajojen urbaaniudessa oli suuria eroja.

Käy tutustumassa Facebookissa kuvakisan ehdokkaisiin ja nappaa vinkit omalle pihalle!

Aihe: Ilmanlaatu; Ilmastoystävällinen arki; Urbaani puuvaja
Kaupunki: Espoo; Helsinki; Kauniainen; Kirkkonummi; Vantaa
Kohderyhmä: Asukkaat; Asiantuntijat; Yritykset ja yhteisöt