HSY palkitsee Helsingin seudun ilmastotekoja

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY etsii ehdokkaita ilmastopalkinnon 2017 saajiksi Helsingin seudulla. Palkintojen saajista voi tehdä ehdotuksia 15.11.–15.12.2016.

Jakamalla ilmastopalkinnot HSY haluaa palkita Helsingin seudun toimijoita, jotka ovat aktiivisesti ja innovatiivisesti vähentäneet kasvihuonepäästöjä tai kannustaneet muita siihen. Ilmastopalkinnot jaetaan nyt neljättä kertaa.

Vuonna 2017 HEI-ilmastopalkinnon voittaja valitaan Helsingin seudulla Ekokompassia käyttävistä yrityksistä, yleisötapahtumista tai virastoista. HEI-ilmastopalkinnon voi voittaa organisaatio, joka on aktiivisesti ja innovatiivisesti vähentänyt kasvihuonekaasupäästöjä tai kannustanut muita siihen, sekä on ollut omalla toimialallaan edelläkävijä ilmastonmuutoksen hillitsemisessä, esimerkiksi energia- ja materiaalitehokkuuteen, vihreään energiaan tai liikkumiseen sekä logistiikkaan liittyvillä keinoilla.

HEIJ-Ilmastojunioripalkinnon voi voittaa HSY:n kummikoulutoiminnassa mukana ollut tai parhaillaan oleva koulu, joka on aktiivisesti ja innovatiivisesti vähentänyt kasvihuonekaasupäästöjä tai kannustanut muita siihen. Lisäksi saajan valinnassa kiinnitetään erityistä huomiota kekseliäisyyteen, edistyksellisyyteen, omaperäisyyteen ja tietoisuuden herättämiseen.

Voittajille jaetaan tunnustuspalkinnon lisäksi kunniakirja sekä oikeus käyttää Helsingin seudun ilmastopalkinto -logoa viestinnässään. Lisäksi ilmastojuniori-palkinnon voittaja saa 1000 euroa.

Helsingin seudun ilmastopalkintojen saajista voi tehdä ehdotuksia 15.12.2016 asti osoitteessa www.hsy.fi/hei

Palkittavat julkistetaan 9.2.2017 Helsingin seudun ilmastoseminaarissa Finlandia-talolla.

Aihe: Ilmastoystävällinen arki; Ilmanlaatu
Kaupunki: Espoo; Helsinki; Kauniainen; Kirkkonummi; Vantaa
Kohderyhmä: Asukkaat; Asiantuntijat; Opettajat; Yritykset ja yhteisöt