Kierrätyspisteet

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Teemme kierrätyspisteissä yhteistyötä lasi-, metalli-, kartonki- ja muovipakkausten tuottajia edustavan Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n kanssa. Näin siksi, että uuden pakkausasetuksen myötä vastuu kotitalouksien pakkausjätteen keräämisestä ja kierrätyksestä siirtyi tuottajille, eli teollisuudelle ja pakkaajille, 1.1.2016. HSY:n kaikki kierrätyspisteet liitettiin osaksi Rinki Oy:n ekopisteverkostoa.

Emme enää rakenna omia kierrätyspisteitä. Uudet kierrätyspisteet teemme yhteistyössä Rinki Oy:n kanssa. Uusien kierrätyspisteiden tulee sijaita kauppojen yhteydessä.

Vastaamme jatkossakin kierrätyspisteiden kunnossapidosta ja asiakaspalvelusta. Rinki Oy vastaa kierrätyspisteiden lasi-, metalli-, kartonki- ja muovipakkaussäiliöiden tyhjentämisestä. Lisätietoa löydät Rinki Oy:n nettisivuilta www.rinkiin.fi.

Paperin ja vaatteiden keräys

Pääkaupunkiseudulla on kierrätyspisteiden lisäksi muiden toimijoiden yksittäisiä keräyspisteitä paperille ja käyttökelpoisille vaatteille. 

Paperinkeräyksen osalta jatkamme kierrätyspisteissä yhteistyötä Paperinkeräys Oy:n ja Suomen Keräystuote Oy:n kanssa. Käyttökelpoisen tekstiilin keräyksessä yhteistyökumppaneinamme jatkavat UFF ja Fida International.

Etsi lähin kierrätyspiste kierrätys.infosta »