Waste Trainer -kokeilu

​Pursuaako roskiksesi? Arveluttaako ajatuskin biojätteen hajusta keittiössäsi? Moni haluaisi kierrättää enemmän, tuottaa vähemmän jätettä ja elää muutenkin ekologisemmin, mutta se tuntuu vaikealta tai aika ei riitä. Waste Trainer on henkilökohtainen neuvoja, joka opastaa kierrätykseen liittyvissä asioissa, optimoi kodin jätehuoltoratkaisut ja innostaa kohti jätteettömämpää elämää.  

Palvelukokeilun toteuttavat yhdessä From Waste to Taste ry ja Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY. Kokeilu toteutetaan aluksi muutaman osallistujan kanssa pääkaupunkiseudulla tammi-maaliskuussa 2018. Palvelun jatkosta päätetään kokeilusta saatujen kokemusten perusteella.  Osallistujat kokeiluun valittiin sosiaalisen median kilpailun avulla 10.-16.1.2018.

Waste Trainer sparraa kohti vähäjätteistä elämää  

Kokeilussa Waste Trainer -vierailuun kuuluu kunkin kotitalouden neuvonta käyttötarkoitukseen sopivien jäte- ja kierrätysastioiden valinnassa, vinkit kierrätykseen, lajitteluun, ruokahävikin vähentämiseen sekä jätteettömämpään zero waste -elämään. 

Waste Trainer -kokeilun tarkoitus on edistää kiertotaloutta sekä vähentää etenkin ruokahävikin ja sekajätteen määrää. Kokeilu kuuluu Suomen hallituksen kärkihankkeeseen “Kokeileva Suomi”, jonka tavoitteena on edistää kokeilukulttuuria ja siten löytää innovatiivisia ratkaisuja yhteiskunnan ja palveluiden kehittämiseen. 

HSY toteuttaa kokeilun yhdessä From Waste to Taste ry:n kanssa. Olemme innolla mukana Waste Trainer -kokeilussa, sillä se tukee hyvin tavoitettamme kehittää aktiivisesti erilaisia vaihtoehtoja ja ratkaisuja helpottaaksemme pääkaupunkiseudun asukkaiden jätteiden lajittelua. 

Tutustu Waste trainerin jäteastiaoppaaseen (pdf) »