Ilmanlaatu

Ilmassa on katupölyä

Katujen ollessa kuivia liikenne nostattaa ilmaan katupölyä. Kannattaa välttää liikkumista vilkasliikenteisillä alueilla, etenkin ilmanlaadun ollessa huono. Tällöin ei kannata varsinkaan lenkkeillä tai harrastaa muuta raskasta liikuntaa katujen varsilla. Sade ja katujen puhdistaminen vähentävät pölyisyyttä. Täältä voit seurata pääkaupunkiseudun sekä Lohjan ja Kirkkonummen katupölyn pitoisuuksia.

Millaista ilmaa hengität? Katso video ilmanlaatudatan matkasta

Pääkaupunkiseudulla ilmanlaatua heikentävät kaupunkialueilla erityisesti liikenteen pakokaasut ja katupöly. HSY mittaa seudun ilmanlaatua ja saatua dataa hyödynnetään mm. ilmanlaatukartassa. Katso tästä Metropolian opiskelijoiden tekemä video, miten ilmanlaatua mitataan ja miten voit valita ilmanlaadultaan puhtaimman kävely- tai pyöräilyreitin.

Ilmanlaatukartassa uusia ominaisuuksia

Ilmanlaatuindeksin lisäksi voit katsoa millä tasolla ovat hengitettävien hiukkasten (PM10), pienhiukkasten (PM2,5), typpidioksidin (NO2) ja otsonin (O3) pitoisuudet. Löydät eri ilmansaasteet kartan oikeasta yläkulmasta klikkaamalla tätä merkkiä: valikko.JPGSaat näkyviin listan eri ilmansaasteista sekä ohjeet.
Ilmanlaatukarttaan pääset tästä: hsy.fi/ilmanlaatukartta.