​Vesilasku uudistuu

Kehitämme laskutustamme asiakaspalautteen perusteella ja laskutusjärjestelmämme vaihtuessa. Ensimmäisen uudenlaisen laskun saat vuoden 2020 aikana. Asiakas- ja sopimusnumerosi muuttuvat, mutta kaikki tiedot päivittyvät automaattisesti. Sinun ei tarvitse tehdä muutoksia verkkopankissasi tai suoramaksusopimukseesi. Myös yritysasiakkaiden verkkolaskutustiedot säilyvät ennallaan. Uudet asiakastunnuksesi näet ensimmäisestä uudesta vesilaskustasi.

Muutoksia vesilaskusi laskutusrytmiin

Lähetämme jatkossa vesilaskun kerran kuukaudessa jälkikäteen. Aiemmin olemme laskuttaneet arviokulutuksen pientalon asukkailta kolme kuukautta etukäteen ja suurilta kiinteistöiltä kaksi kuukautta etukäteen.

Uudistuksen jälkeen emme laskuta alle 50 euron arviolaskua, vaan lähetämme laskun vasta laskutusrajan ylittyessä. Jos haluat vastaanottaa vain lukemaan perustuvia vesilaskuja, ilmoitathan meille kiinteistösi vesimittarilukeman kerran kuukaudessa. Tällöin vedenkulutuksestasi muodostuu tasauslasku ilman arvio-osuutta.

Vesimittarilukeman voit ilmoittaa osoitteessa hsy.fi/vesimittari.

Laskun sisältö eritellään selkeämmin

Uudistimme vesilaskun erittelyn vastaamaan saamaamme asiakaspalautetta ja vesihuoltolain muutoksen (VH681/2014) edellytyksiä. Vesilaskussa ovat jatkossa omina riveinään:

  • veden ja jäteveden käyttömaksut
  • veden ja jäteveden perusmaksut
  • huleveden perusmaksu, jos kiinteistö sijaitsee hulevesiviemäröidyllä alueella.

Lisätietoja hulevesistä ja huleveden viemäröintialueesta on osoitteessa hsy.fi/hulevesi.