Laskut ja maksaminen

Lähetämme laskut paperisina, jos et ole sopinut pankkisi kanssa muusta maksutavasta, kuten e-laskutuksesta tai suoramaksusta. Nämä laskutustavat ovat mahdollisia vain yksityishenkilöille. 

Yritysasiakkaat ja esimerkiksi asunto-osakeyhtiöt voivat saada HSY:ltä verkkolaskun, jos heillä on laskujen käsittelyyn soveltuva järjestelmä. 

Vesilasku uudistuu. Saat uudenlaisen vesilaskun huhtikuun ja kesäkuun välisenä aikana 2020. Lisätietoja uudesta vesilaskusta


Jätehuollon asiakaskiinteistöjen laskutusjaksot ovat laskutusryhmästä riippuen pääsääntöisesti 1–3 kuukautta. Seuraavan laskun eräpäivä näkyy edellisessä laskussa.

Vesihuollon asiakkaana laskutusrytmisi määrää pääasiassa kiinteistön koko. Laskutamme vielä tammikuun ja maaliskuun 2020 ajan asiakkaita, joiden kiinteistöjen kerrosala on
 
  • 500 neliötä tai alle neljästi vuodessa 
  • yli 500 neliötä kuudesti vuodessa. 

Vesilaskun laskutusrytmi muuttuu kevään 2020 aikana

Kehitämme laskutustamme asiakaspalautteen perusteella ja laskutusjärjestelmämme vaihtuessa. Ensimmäisen uudenlaisen laskun saat huhtikuun ja kesäkuun 2020 välisenä aikana. Laskutusrytmi muuttuu siten, että lähetämme jatkossa vesilaskun kerran kuukaudessa jälkikäteen.

Emme kuitenkaan laskuta alle 50 euron arviolaskua, vaan lähetämme laskun vasta laskutusrajan ylittyessä.
Jos haluat vastaanottaa vain lukemaan perustuvia vesilaskuja, ilmoitathan meille kiinteistösi vesimittarilukeman kerran kuukaudessa. Tällöin vedenkulutuksestasi muodostuu tasauslasku ilman arvio-osuutta. Vesimittarilukeman voit ilmoittaa osoitteessa hsy.fi/vesimittari.

Jos olet vesihuollon arviolaskujen perusteella maksanut enemmän kuin todellinen kulutuksesi on, huomioimme erotuksen hyvityksenä tasaus- ja arviolaskussa. Laskun loppusummasta riippuen maksamme hyvityksen joko tilillesi tai huomioimme sen hyvityksenä seuraavassa laskussa.

Jos maksamme hyvityksen tilille, pyydämme tilinumeron tarvittaessa hyvityslaskulla. Voit ilmoittaa tilinumeron sähköisellä lomakkeella.  Pyydämme viittaamaan ilmoituksessa hyvityslaskun numeroon.

Tilinumeron ilmoituslomake maksuhyvityksiä varten.

Jos olet erehdyksessä maksanut liikaa jätemaksua, huomioimme sen automaattisesti hyvityksenä seuraavassa laskussa.​


Huomaathan, että vesilasku uudistuu. Saat uudenlaisen vesilaskun huhtikuun ja kesäkuun välisenä aikana 2020. Uuden vesilaskun lukuohje on Vesilasku uudistuu -sivulla.