Ilmoita vesimittarilukemasi

​​​​​​​​​Asiakkaanamme saat vesimittarin luentapyynnön kerran tai kahdesti vuodessa riippuen kiinteistösi vedenkulutuksesta. Voit ilmoittaa lukeman postitse tai sähköisesti alla olevalla lomakkeella. Jos ilmoitat mittarilukemasi sähköisesti, sinun ei tarvitse postittaa mittarin lukemailmoituslomaketta.

Jos ilmoitat lukeman sähköisesti alla olevalla lomakkeella, ei lukeman edessä mahdollisesti olevia nollia tarvitse kirjoittaa.  Jos lähetät lukeman postitse, merkitsethän myös lukeman edessä olevat nollat. Osakuutiometrejä näyttävien punaisten osoittimien asennolla ei ole merkitystä mittaria luettaessa.

Voit antaa mittarilukemasi myös Aqua Online -palvelussa, jossa voit myös tarkastella lasku- ja kulutustietojasi.  Löydät tarvittavat tiedot luentapyyntökirjeestä tai laskusta. Palvelun käyttäjätunnus on sama kuin laskulla näkyvä asiakasnumero.    

Tutustu myös vesimittarin lukemisen ohjeeseen »

Vesimittaria on syytä tarkkailla myös lukemapyyntöjen välisenä aikana, sillä esimerkiksi piilovuodot voi selvittää seuraamalla kiinteistön vesimittaria. Jos vesimittari pyörii, eikä kiinteistössä ole vedenkäyttöä tarkkailuhetkellä, voi kyseessä olla vesijohtovuoto.

Jos epäilet, että vesimittarisi näyttää virheellistä lukemaa tai se on rikki, ole yhteydessä asiakaspalveluumme:

- puhelimitse 09 1561 2110 (arkisin klo 8.30-15.30)​,
- sähköpostitse asiakaspalvelu(at)hsy.fi​ tai 
- palautelomakkeemme kautta. 

Laskutamme vesimittarin korjauksesta palvelumaksuhinnaston mukaisen maksun.​