Ilmoita omistajanvaihdos vesihuollossa

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Kun kiinteistön omistaja vaihtuu, nykyisen omistajan eli luovuttajan tulee tehdä HSY:n vesihuollolle kirjallinen ilmoitus kiinteistön luovutuksesta.

Muutosta varten tarvitsemme mittarilukeman muutospäivältä, uuden omistajan tiedot sekä vanhan omistajan loppulaskun toimitusosoitteen. Voit ilmoittaa omistajan vaihtumisesta alla olevalla omistajanvaihdoslomakkeella.

Suosittelemme, että nykyinen omistaja ja uusi omistaja lukevat yhdessä vesimittarilukeman, joka ilmoitetaan omistajanvaihdosilmoituksessa. Nykyinen omistaja saa loppulaskun, joka perustuu ilmoitettuun lukemaan. Uuden omistajan laskutus alkaa ilmoitetusta päivämäärästä ja lukemasta.

Lähetämme uudelle omistajalle liittymis- ja käyttösopimuksen allekirjoitettavaksi. Kiinteistön uusi omistaja allekirjoittaa sopimuksen. Jos kiinteistöllä on useampia omistajia, on kaikkien allekirjoitettava sopimus, tai mukaan on liitettävä valtakirja. Jos kiinteistön omistaja on yhtiö, mukaan on liitettävä kaupparekisteriote, josta selviää allekirjoitusoikeus.​

Voit ottaa yhteyttä sopimuskäsittelijöihimme myös asiakaspalvelun kautta, puh. 091561 2110, tai sähköpostitse kiinteistön sijaintikunnan mukaan:
Espoo ja Kauniainen: vesisopimus.espoo(at)hsy.fi
Helsinki: vesisopimus.helsinki(at)hsy.fi
Vantaa: vesisopimus.vantaa(at)hsy.fi

Ilmoita omistajanvaihdos vesihuollossa »

Jos halutaan, että vuokralainen vastaa vedenkäyttömaksuista, kiinteistön omistaja/omistajat voivat tilata vesihuoltopalveluita koskevan vuokralaisen vedenkäyttösopimuksen.

Tilaa vuokralaisen vedenkäyttösopimus »