Tilaa neuvontaa

​Asukasneuvonta

Tarjoamme maksuttomia neuvontatilaisuuksia vähintään kymmenen henkilön ryhmille asukasiltaan sekä  yleisötapahtumiin.

 Aiheeksi voit valita esimer​​​kiksi

  • Vähennä jätettä ja kierrätä – myös kukkaro kiittää.​​
  • Vaaralliset jätteet talteen.
  • Kompostointi omalla pihalla.
  • Kestovaippa – lapsiperheen ympäristöteko.
  • Kodin vesiasiat – ota haltuun viemärietiketti ja järkevä veden käyttö.

Neuvontatilaukset: Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy / Ympäristökoulutus,  puh. 0400 348 100, koulutus(at)kierratyskeskus.fi

Tilaukset täytyy tehdä viimeistään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa.

Katso myös Vierailukäynnit HSY:n jätehuollon toimipisteisiin ja vesihuollon toimipisteisiin sekä Tilattavat oppimateriaalit​​​​.

Kompostointikurssit

Järjestämme avoimia ja maksuttomia kompostointikursseja keväisin ja syksyisin yhteistyössä alueen kaupunkien ja Kierrätyskeskuksen kanssa. Tule oppimaan kompostoinnin perusteet noin kahden tunnin leppoisassa ja käytännönläheisessä tilaisuudessa.

Katso kompostointikurssikalenteri.

KomPostia -uutiskirjeessä jaamme vinkkejä kompostointiin. Tilaa maksuton kompostoijan uutiskirje. Palvelu on HSY-alueella asuville.

Vastaamme kursseihin ja kompostointiin liittyviin kysymyksiin sähköpostitse: asiakaspalvelu(at)hsy.fi.

Ympäristökasvatusta oppilaitoksille ja päiväkodeille

Tuemme oppilaitosten ja päivähoidon ympäristökasvatusta Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa ja Kirkkonummella. Maksuttoman neuvonnan aiheita ovat kierrätys, jätteen vähentäminen, ympäristövastuullinen kulutus sekä jätevedenpuhdistus ja viemärietiketti.

Neuvoja vierailee oppitunnilla, työsalissa, teemapäivässä tai vanhempainillassa. Koulutusta on saatavilla myös päiväkodin ja oppilaitoksen henkilökunnalle.

Päivähoidon, koulujen ja oppilaitosten neuvontatilaukset: Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy / Ympäristökoulutus,  puh. 0400 348 100, koulutus(at)kierratyskeskus.fi.

Sovi yhdessä kouluttajan kanssa esityksen sisällöstä ja muodosta. Tilaukset tulee tehdä viimeistään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa.

Katso myös Vierailukäynnit HSY:n jätehuollon toimipisteisiin ja vesihuollon toimipisteisiin sekä Tilattavat oppimateriaalit​​​​​.

Koulutus julkishallinnolle ja asiakasyrityksille

Tarjoamme maksuttomia luentoja jätteen vähentämisestä ja lajittelusta julkishallintoon, kuten virastojen, oppilaitosten, sosiaali- ja terveydenhuollon ja laitoskeittiöiden henkilöstölle. Resurssien mukaan tarjoamme lajittelukoulutusta myös HSY:n jätehuollon asiakasyrityksille.

Tiedustelut ja tilaukset: asiakaspalvelu(at)hsy.fi, puh. 09 1561 2110.

Tilaukset tulee tehdä viimeistään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa.

Katso myös Vierailukäynnit HSY:n jätehuollon toimipisteisiin ja vesihuollon toimipisteisiin sekä Tilattavat oppimateriaalit​​​​​.​