Vesihuolto toimittaa korkealaatuista juomavettä yli miljoonalle pääkaupunkiseudun asukkaalle. Puhdistamme tehokkaasti kaupunkilaisten ja teollisuuden jätevedet sekä rakennamme ja kunnostamme vesijohto- ja viemäriverkostoa.

www.vesikoulu.fi

www.pytty.fi

Tee veden vikailmoitus

Tee vikailmoitus päivystys-numeroon 09 1561 3000, jos havaitset kadulla mahdollisen vesijohtovuodon. 
 

Kiinteistöjen vesijohtojen tehoklooraus päättyy Tapiolan Länsirannalla Sateentien, Sateenkujan ja Sateenkaaren vedenjakeluhäiriöalueella – juomaveden keittokehotus jatkuu

Sateentien, Sateenkujan ja Sateenkaaren vedenjakeluhäiriöalueen kiinteistöjen vesijohtojen tehoklooraus päättyy 17.12. klo 9.00. Tämän jälkeen asukkaiden tulee juoksuttaa vettä hanoista niin, että kloorattu vesi poistuu kiinteistöjen putkista. Alueella päivystävä henkilöstömme avustaa asukkaita tarvittaessa.

Vettä kannattaa juoksuttaa myös, jos hanavesi on sameaa tai poikkeavan väristä. Kehotamme asukkaita tarkastamaan asuntonsa kaikki hanat, että niistä tuleva vesi on kirkasta ja juoksuttamaan vettä tarvittaessa.

Juoksutusten jälkeen otamme kiinteistöistä vesinäytteet veden laadun varmistamiseksi.

Jos 17.12. otettavat vesinäytteet ovat puhtaita, käynnistämme kiinteistöjen liittämisen vesijohtoverkostoon 18.12. klo 9.00 alkaen. Liitostöiden ajan kiinteistöissä on vesi poikki arviolta kahden tunnin ajan. Liitostöiden valmistuttua otamme kiinteistöistä varmentavat vesinäytteet torstaina 18.12. Näytteiden tulokset valmistuvat perjantaina 19.12.

Tehokloorauksen jälkeisten huolellisten juoksutusten jälkeen alueen kiinteistöissä on voimassa juomaveden keittokehotus. Varmistakaa, että käyttämässänne vedessä ei ole voimakasta kloorin hajua tai makua.

Keittokehotusta jatketaan, kunnes juomaveden laatu on varmistettu, kuitenkin vähintään perjantaihin 19.12. asti.

Keittokehotuksen ollessa voimassa vettä on keitettävä vähintään viiden minuutin ajan. Myös kahvin- ja vedenkeittimissä käytettävä vesi on ensin keitettävä. Vesi on keittämisen jälkeen myös jäähdyttyään käyttökelpoista. Keittämätöntä vettä voi käyttää peseytymiseen normaalisti, ellei siinä ole poikkeavaa väriä tai hajua. Myös astiat voi pestä keittämättömällä vedellä, mutta ne on tämän jälkeen kuivattava huolellisesti.

Juomavettä on edelleen saatavilla neljästä väliaikaisesta vedenjakelupisteestä: kaksi Sateenkaari 3:n pysäköintialueella ja kaksi Sateenkaari 7:n piha-alueella.
 
Kehotamme niitä alueen asukkaita, joilla on ollut torstain 11.12. jälkeen vatsaoireita, kuten pahoinvointia, ripulia tai oksennusta, ottamaan yhteyttä Espoon kaupungin Tapiolan terveysasemaan.

Seuraava asukastiedote jaetaan 19.12., kun 18.12. otettujen näytteiden tulokset ovat varmistuneet, jollei tilanne edellytä aiempaa tiedottamista.
 


 

Laita paistorasvat roskikseen, niin viemärisi kiittää

Paistorasva ei kuulu viemäriin. Estä putkiston rasvatukos laittamalla nestemäinen rasva tiiviisti suljetussa astiassa sekajäteastiaan.

Katso kampanjavideomme ja ohjeita viemärietikettiin: hsy.fi/siistiviemari
 

Saneeraamme 4,7 kilometriä viemäreitä Helsingissä ja Espoossa

Huonokuntoisiksi havaittujen viemäriosuuksien peruskorjaus kestää marraskuusta ensi syksyyn. 

Kiinteistöjen vedenjakelu ja viemäröinti toimivat normaalisti töiden aikana. Lue lisää

 


Vesihuollon maksut nousevat

HSY:n vesihuollon maksut nousevat vuoden 2015 alusta 2,6 prosenttia. Liittymis- ja palvelumaksut nousevat 0,9 prosenttia.Lue lisää


 

 

Ajankohtaiset vedenjakeluhäiriöt

Vikailmoitukset Espoossa
Lisätty: 14.12.2014 14:45
Päivitetty: 17.12.2014 18:09
Tapiolan Länsirannalla Sateentien, Sateenkujan ja Sateenkaaren vedenjakelualueella olevan vedenjakeluhäiriön ajankohtaiset tiedot ovat HSY:n etusivulla. Avoin
Lisätty: 17.12.2014 08:03
Päivitetty: 17.12.2014 08:33
Lintuvaarassa on vesijohtovuoto, mistä syystä vedenjakelu on katkennut osoitteissa Kultarinnantie 13-20. Vedenjakelun arvioidaan palautuvan normaaliksi klo 15 mennessä. HSY on järjestänyt väliaikaisen vedenjakelun Kultarinnantien ja Punarinnantien palopostilta. Korjauksen jälkeen voi esiintyä sameutta ja värihaittoja. Vesi kirkastuu nopeasti sitä juoksuttamalla. Pahoittelemme häiriötä. Avoin


Vikailmoitukset Helsingissä
Lisätty: 17.12.2014 10:16
Päivitetty: 17.12.2014 14:55
Vedenjakelukeskeytys Kontulassa Helytiella . Vuodon korjaus valmistunee iltapäivän aikana . Mahdollinen ruskea vesi kirkastuu juoksuttamalla hanoista . HSY pahoittelee häiriötä . Vika ohi


 Asioi meillä

 Oikolinkit

Ajankohtaiset vesijohtovuodot pääkaupunkiseudulla

EI tiedotteita