HSY tarjoaa oppilaitoksille maksuttomia työpajoja jätteen vähentämisestä ja kierrätyksestä 

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY tarjoaa oppilaitoksille maksuttomia työpajoja. Pura jätepommi -nimisissä työpajoissa oppilaat pääsevät perehtymään jätteen vähentämiseen, kierrätykseen ja luonnonvarojen kulutukseen toiminnallisten tehtävien avulla. Työpajoja voi hyödyntää esimerkiksi koulun ympäristöpäivässä tai oppitunneilla.

Työpajoja voivat varata pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen alakoulut ja ammatilliset oppilaitokset. Alakouluissa työpaja on suunnattu 3.–6.-luokkalaisille.
Alakoulun työpaja on suunniteltu osana HSY:n kummikouluohjelman kehittämishanketta, joka saa Euroopan aluekehitysrahaston ja valtion tukea.

HSY:ltä voi myös lainata oppilaitoksiin erilaisia materiaaleja keskustelun herättäjiksi. Ämmässuon kaatopaikalla kuvatun Kaatopaikan tavarataivas -valokuvanäyttelyn on tarkoitus saada oppilaat miettimään omia kulutusvalintoja ja tuotetun jätteen määrää. Jätejamit -tanssipelissä ja pöytälajittelupelissä opetellaan lajittelemaan jätteet oikein.

Lisätietoja:
Tietoa työpajoista
Tietoa lainattavista materiaaleista
Alakoulujen työpajojen varaukset: Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus, Ympäristökoulu Polku, puh. 09 310 887 13 tai polku(at)kierratyskeskus.fi.
Ammatillisten työpajojen varaukset: Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus, ympäristöasiantuntija Hanniina Manner, puh. 045 636 6317 tai hanniina.manner(at)kierratyskeskus.fi