Jätteiden vastaanottopalvelut

HSY vastaanottaa kiinteistön jäteasioihin soveltumattomia jätteitä eri puolilla pääkaupunkiseutua ja Kirkkonummea miehitetyillä jätteiden vastaanottoasemilla eli Sortti-asemilla. Miehittämättömissä kierrätyspisteissä vastaanotetaan keräykseen soveltuvia kierrätettäviä ja hyödynnettäviä jätteitä.

Sortti-asemille ja Munkinmäen jäteasemalle Kirkkonummella voi tuoda hyöty-, seka- ja puutarhajätteitä sekä vaarallisia jätteitä henkilöautolla, peräkärryllä, pakettiautolla tai muulla kevyellä kuljetusvälineellä. Asemat ovat avoinna arkisin ma-pe kello 7–21.

Kierrätyspisteissä kerätään värillistä ja väritöntä pakkauslasia, kartonkia, paperia, pienmetallia ja vaatteita. HSY:llä on kierrätyspisteiden lisäksi yksittäisiä keräyspisteitä lasille. Tuottajayhteisöt ja muut kerääjät ylläpitävät yksittäisiä keräyspisteitä pienmetallille, paperille, kartongille ja vaatteille. Kierrätyspisteisiin ei saa jättää muuta jätettä.

Etsi lähin HSY:n kierrätyspiste osoitteessa www.hsy.fi/kierratyspiste. Myös muiden toimijoiden keräyspisteitä löytyy osoitteesta www.kierratys.info.

HSY:n keräysautot kiertävät keväisin pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella. Niissä vastaanotetaan maksutta kotitalouksien vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita ja pieneriä metalliromua.

Nouto-Sortti on kotitalouksien maksullinen noutopalvelu isoille esineille. Nouto-Sortin voi tilata HSY:n jätehuollon asiakaspalvelusta.

Vaarallisten jätteiden kontteihin voi viedä kodin vaarallisia jätteitä maksutta. Kontit sijaitsevat huoltamoiden ja kauppojen pihassa ja ovat avoinna niiden aukioloaikoina.

Vaarallisten jätteiden vastaanottoasemalla Kivikossa vastaanotetaan yritysten vaarallisia jätteitä. Asema on avoinna arkisin kello 7–16.

Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksessa sijaitsee pääkaupunkiseudun ainoa toiminnassa oleva kaatopaikka.

Apteekit vastaanottavat kotitalouksien lääkejätteitä maksutta.

Kierrätyskeskukset ja kirpputorit ottavat vastaan käyttökelpoista tavaraa. Konalan ja Kivikon Sortti-asemilla on Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kontti.

 Oikolinkit

 Muualla verkossa

Hae kartalta »


Löydä lähin kierrätyspiste ja vaarallisten jätteiden kontti.